✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Heeft u last van zwammen?

Zoek op uw plaats

Zwambestrijding

Net zoals verschillende soorten ongedierte, behoren ook zwammen tot de categorie houtaantasters. Een zwam is een paddenstoelensoort die een van de meest agressieve vormen van houtrot veroorzaakt. Zwambestrijding moet na het herkennen van het probleem in huis zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Indien dit niet gebeurt verspreid de schimmel zich snel door de woning vernietigt hij in korte tijd al het hout. De huiszwam haalt namelijk cellulose uit het hout, waardoor het materiaal uitdroogt en uiteindelijk zal verkruimelen. Dit gebeurt veel sneller dan bij andere houtaantasters zoals houtwormen en diverse keversoorten. Indien zwammen zich aan de houten constructie van een woning of bedrijfspand hechten, dan kan dit zelfs in korte tijd tot instortingsgevaar leiden. Het probleem op tijd herkennen en de zwam bestrijden kan deze situatie gelukkig voorkomen. De Bestrijdingsbrigade is u hier graag bij van dienst.

 

Huiszwam bestrijden

Heeft u zwam in huis? Laat onze bestrijder dan snel beginnen. Huiszwam bestrijding kunt u namelijk het beste niet te lang uitstellen. Anders verspreid de schimmel zich en tast hij nog meer hout aan. Het bestrijden van huiszwam is geen makkelijke taak. Daarom moet dit altijd aan een professionele ongediertebestrijder overgelaten worden. De Bestrijdingsbrigade heeft ruime ervaring met huiszwam bestrijden. De bestrijding van zwam in huis bestaat uit verschillende stappen. Wij brengen hiervoor eerst de luchtvochtigheid omlaag in de ruimte waar de zwammen zich aan het hout hebben gehecht. Vervolgens verwijderen we het aangetaste hout. Na het verwijderen van het hout, starten we een antischimmelbehandeling. Onze laatste stap is het repareren van de schade die de zwam heeft aangericht. Huiszwam bestrijden is dus niet alleen een kwestie van het verwijderen van de schimmel. Ook het tegengaan van verspreiding is nodig.

 

Zwammen herkennen

Zwammen in huis? Dan is er iets goed mis. U ziet een grote bruine plakkaat op het hout zitten met witte randen. De schimmel groeit in een ronde vorm en kan tot wel een meter uitgroeien. Vaak zijn er in een aangetaste ruimte meerdere zwammen te vinden. De zwam is een paddenstoel en bestaat uit een vruchtlichaam met schimmeldraden. Indien de zwam al flink gegroeid is, kunt u op het aangetaste hout een web van deze schimmeldraden zien. Dit is een indicatie dat de rot van het hout al in een ver stadium gevorderd is. Na het zwammen herkennen, kunt u denken dat u deze makkelijk zelf kunt bestrijden door het plakkaat van het hout te verwijderen. Wij verzekeren u dat het probleem hier niet mee is opgelost. De sporen van de zwam hechten zich op nieuwe plekken en de schimmel verspreid zich gegarandeerd verder.

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

  • Landelijke dekking
  • Klantgerichte oplossing
  • Bestrijding & preventie
  • Innovatief
  • Flexibel & betrokken
  • 24/7 bereikbaar

Ongediertebestrijding

Neem vandaag nog contact op met De Bestrijdingsbrigade in uw regio!

Poriënzwam bestrijden

De huiszwam is niet de enige zwammensoort die in uw woning of bedrijfspand schade aan hout kan aanrichten. Er is bijvoorbeeld ook nog de poriënzwam. Deze soort begint meestal te groeien vanuit een kier in het hout en breidt zich vanuit dit punt verder uit. De poriënzwam is wit van kleur en neemt uiteindelijk een vorm aan die het beste met een bloemkool te vergelijken is. In de beginfase hebben poriënzwammen deze vorm echter nog niet aangenomen en is er sprake van een wit oppervlakte van zeer dicht op elkaar groeiende schimmeldraden. In vrijwel alle gevallen hechten deze zwammen zich op vochtig hout in ruimtes waar ook sprake is van een hoge luchtvochtigheid. De poriënzwam bestrijden vereist een vergelijkbare aanpak als de eerder besproken huiszwam.

 

Kelderzwam bestrijden

De kelderzwam is vergelijkbaar met de poriënzwam en vaak worden de twee zwammensoorten ook met elkaar verward. Dit komt omdat in de beginfase de zwammen er ongeveer hetzelfde uitzien. De kelderzwam begint eveneens als een verzameling witte schimmeldraden die zich aan een oppervlakte hechten en hierop uitbreiden. Kelderzwammen kunnen zowel op hout als beton groeien en beide materialen aantasten. In een later stadium verandert de kelderzwam van kleur en wordt deze bruin van kleur. Kelderzwam en poriënzwam noemen we ook wel natrot, omdat deze zwammen alleen in zeer vochtige omstandigheden voorkomen. Dit in tegenstelling tot de huiszwam die ook prima in droge ruimtes groeit. Natrot is minder schadelijk dan huiszwam. Dit betekent niet dat bij kelderzwam bestrijden geen haast is geboden. Herkent u een van de zwammen in uw woning, schakel dan onmiddellijk De Bestrijdingsbrigade in om de bestrijding te beginnen.

 

Repareren van het aangetaste hout

De Bestrijdingsbrigade helpt u met het bestrijden van de huiszwam, poriënzwam en kelderzwam. Zwambestrijding vereist een compleet andere aanpak dan het bestrijden van ongedierte. Zo repareren wij het aangetaste hout na de bestrijding. Het verwijderen van het hout waar de zwam zich aan gehecht heeft is een van onze bestrijdingsmethodes. Vervolgens behandelen we het overige hout met een antischimmelmiddel, zodat de achtergebleven minuscule sporen van de zwam niet opnieuw aan het materiaal hecht. De bestrijding wordt moeilijker als het aangetaste hout onderdeel is van de constructie van een pand. In dat geval moet een specialist ingeschakeld worden die de constructie van het gebouw stabiliseert. In het ergste geval is de constructie onherstelbaar beschadigd door de huiszwam en is er geen andere keuze dan het gebouw afbreken. Deze situatie kunt u voorkomen door De Bestrijdingsbrigade in te schakelen om het proces van zwam bestrijden te starten.

Werkgebied

De Bestrijdingsbrigade is in heel Nederland actief. U vindt ons onder andere in de volgende plaatsen:

 

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.