✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Heeft u last van zilvervisjes?

Zoek op uw plaats

Zilvervisjesplaag

Zilvervisjes zijn een van de meest vervelende en lastig te bestrijden vormen van ongedierte. Wanneer de dieren eenmaal binnenshuis gekomen zijn, kom je er heel lastig nog vanaf. Toch is het goed mogelijk om een zilvervisjesplaag tot een goed einde te brengen. In dit artikel zullen we enkele tips geven.

 

Voorkomen blijft beter dan genezen

Het is de beste tip om te zorgen dat de zilvervisjes in het geheel de woning niet betreden. Elk zilvervisje dat de woning niet binnen kan komen of niet binnen wil komen, hoef ook niet bestreden te worden. Dat klinkt als een open deur, maar wanneer zilvervisjes in de woning gesignaleerd worden, is dat vaak een teken dat er iets met de hygiëne niet op orde is. De dieren komen immers eigenlijk alleen af op woningen die een goed leefklimaat voor zilvervisjes hebben. Te denken valt dan aan woningen die warm en vochtig zijn. Ga dus na of de woning niet te vochtig is; wanneer dit wel het geval is kan u trachten de vochtigheid te drukken en zo de plaag de kop in proberen te drukken.

 

Ben jij voorbereid op een zilvervisjesplaag?

Een zilvervisjesplaag kan de beste overkomen. Vrijwel niemand zal echt geheel voorbereid zijn op een zilvervisjesplaag. Want hoe kun je daar precies echt op voorbereid zijn? We geven een aantal tips!

Zilvervisjes komen voornamelijk op vochtige en tegelijk warme ruimten af. De woonkamer is hierdoor geliefd, maar ruimten als de badkamer en het toilet – ruimten die doorgaans vochtiger zijn dan de woonkamer – zijn ook erg geliefd bij de zilvervisjes. Door ervoor te zorgen dat deze ruimten goed geventileerd worden, kan doorgaans al goed gezorgd worden dat er geen zilvervisjes op komen dagen.

 

Voorkom etensresten

Ook is het belangrijk om te zorgen dat er geen etensresten in de woning te vinden zijn. Zoals al het ongedierte houden zilvervisjes erg van voedselresten en komt u al een heel eind door te zorgen dat deze resten niet in de woning te vinden zijn. Ruim etensresten daarom goed op, neem de tafel netjes af na het eten en zorg dat er geen natte vaatdoek in de keuken te vinden is. Laat deze goed drogen en leg ‘m zeker niet gefrommeld in een hoekje; hij kan dan immers nog dagen vochtig blijven en daarmee dus een broedplek voor zilvervisjes vormen.

Toch kan het ook zeker geen kwaad om van het ergste uit te gaan en alvast wat lokdozen in te slaan. Zo kunt u bij signalering van zilvervisjes de plaag direct de kop indrukken en voorkomen dat de beesten zich voortplanten en er in een mum van tijd nog veel meer tevoorschijn komen.

 

Bestrijden kan op tal van manieren

Zilvervisjes kunnen op veel verschillende manieren worden bestreden. De beste manier is wellicht om met gif te werken. Door lokdozen te plaatsen zullen de zilvervisjes sterven en weet u zeker dat de gehele populatie zal verdwijnen. Lijmplanken werken vaak ook wel goed, maar deze moeten tijdig worden opgeruimd  om het aantrekken van ander ongedierte te voorkomen.

Werkgebied

De Bestrijdingsbrigade is in heel Nederland actief. U vindt ons onder andere in de volgende plaatsen:

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.