✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Heeft u last van zilvervisjes?

Zoek op uw plaats

Zilvervisjes bestrijden in huis

U heeft ze vast weleens in uw woning voorbij zien komen, de grijze zilvervisjes. Zilvervisjes bestrijden blijkt in de meeste gevallen lastiger dan men op voorhand verwacht. Schakel voor de bestrijding van zilvervisjes De Bestrijdingsbrigade in. Dankzij onze ervaring zorgen wij altijd voor professionele en effectieve bestrijding van zilvervisjes in huis. Ook wanneer u last heeft van een zilvervisjesplaag zorgen wij voor een definitieve oplossing. Het is een vies idee dat er zilvervisjes in uw woning rondlopen, bijvoorbeeld over uw bed of in de servieskast. Daarnaast kunnen de zilvervisjes ziektes bij zich dragen of schade aanrichten. Zilvervisjes voeden zichzelf namelijk met papier. Naast deze papiervisjes komen er ook ovenvisjes voor, maar die zult u nauwelijks in huis tegenkomen. Deze ‘visjes’ zijn allemaal franjestaarten. Heeft u last van zilvervisjes? Maak een afspraak en wij komen de zilvervisjesplaag verhelpen! Wij geven ook tips over hoe u overlast van zilvervisjes kunt voorkomen.

 

Zilvervisjes bestrijden met spray en lokdoosjes

Zilvervisjes bestrijden is vrij lastig omdat de zilvervisjes zich zelden laten zien. Vaak zitten de zilvervisjes tussen muren, in het isolatiemateriaal. Door gebruik te maken van lokdoosjes en zilvervisjesspray kunt u deze vorm van ongedierte bestrijden. Op internet wordt vaak gezegd dat zilvervisjes bestrijden mogelijk is met huis-, tuin- en keukenmiddelen, maar dit is vaak niet doeltreffend en effectief. De zilvervisjes zullen snel weer terugkeren. Deze middelen bieden slechts tijdelijk een oplossing.

Hoewel u zilvervisjes bestrijden zelf kunt met deze lokdoosjes en sprays, vindt u het wellicht een fijn idee om een professional in te schakelen. Bel De Bestrijdingsbrigade! U bent dan verzekerd van professionele en doeltreffende bestrijding van ongedierte.

 

Papiervisjes bestrijden om schade te voorkomen

Een van de meest voorkomende vormen van zilvervisjes is het papiervisje. Het papiervisje bestrijden gebeurt op dezelfde wijze als het bestrijden van andere soorten zilvervisjes. Het bestrijden van het papiervisje is erg belangrijk om schade aan uw documenten en boeken te voorkomen. U vindt dit type zilvervisje vaak tussen stapels papieren, in de boekenkast, of in archieven.

 

Hulp inschakelen voor bestrijding van zilvervisjes

Wilt u direct hulp bij het bestrijden van zilvervisjes? Onze specialisten komen graag bij u langs om zilvervisjes in huis te bestrijden. Vaak is dit snel voor u uitgevoerd, zodat schade voorkomen kan worden. Ook geven we u graag tips om zilvervisjes in huis voortaan zo goed mogelijk te voorkomen.

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

  • Landelijke dekking
  • Klantgerichte oplossing
  • Bestrijding & preventie
  • Innovatief
  • Flexibel & betrokken
  • 24/7 bereikbaar

Ongediertebestrijding

Neem vandaag nog contact op met De Bestrijdingsbrigade in uw regio!

Waar komen zilvervisjes vandaan?

Het lijkt soms alsof zilvervisjes werkelijk vanuit het niets tevoorschijn komen. Dat is natuurlijk niet waar; ze moeten toch ergens vandaan komen. Maar waar komen ze dan precies vandaan? We bestuderen de oorzaak van zilvervisjes.

 

Waar komen jullie toch vandaan?

Zilvervisjes zijn – zoals u wellicht weet – onwijs klein en kunnen dus zonder veel moeite de woning binnen komen. Ze komen met gemak door scheuren en kieren, hoe klein ze ook zijn. Het is dus erg belangrijk om de woning geheel vrij te maken van kieren en scheuren. Woont u in een oude woning, dan is de kans groot dat de muren van de woning scheuren bevatten waardoor de visjes naar binnen komen.

Maar dat is niet de enige bron van de dieren. Wanneer er eenmaal zilvervisjes in de woning aanwezig zijn, planten de dieren zich razendsnel voort en is de kans dus groot dat het er steeds meer worden. Dat is voldoende reden om de hygiëne in de woning goed op peil te houden. Zorg dat er geen natte vaatdoeken in de keuken blijven liggen, ruim etensresten goed op, en ga zo maar door. Hierdoor zullen de zilvervisjes zich veel minder snel voortplanten. De dieren houden immers van warme, vochtige plekken.

 

Wat te doen tegen zilvervisjes?

Zilvervisjes zijn lastig te bestrijden. Omdat de dieren zo klein zijn, is het niet altijd goed zichtbaar dat er überhaupt zilvervisjes aanwezig zijn. Soms leeft men dan onterecht in de gedachte dat de zilvervisjes bestrijden goed heeft geholpen en de zilvervisjes verdwenen zijn. Een week later lijken ze dan weer terug te zijn, terwijl ze in werkelijkheid nooit verdwenen waren. Toch is het goed mogelijk om van de dieren af te komen. We geven hieronder enkele tips.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Houd er goed rekening mee dat voorkomen nog altijd veel beter is dan genezen. Door de woning netjes te houden en te zorgen dat er geen etensresten rondslingeren, zullen zilvervisjes zich veel minder snel of zelfs helemaal niet meer voortplanten. Bovendien trekt dit al minder zilvervisjes aan. Hierdoor hoeft u ook minder zilvervisjes te bestrijden.

 

Gif doet wonderen

Wanneer u eenmaal last hebt van de zilvervisjes, is het aan te raden om direct gif in te schakelen. De dieren kunnen uiteraard opgezogen of doodgeslagen worden, maar vaak zijn er meer zilvervisjes dan u denkt en is gif toch de beste optie.

 

Wat eten zilvervisjes?

Wellicht hebt u eens van de naam ‘suikergast’ gehoord. Dat is namelijk een andere naam voor de zilvervisjes; ze staan ook met die naam bekend. Volledig ten onrecht, want in tegenstelling tot wat de naam suggereert, lusten de zilvervisjes geen suiker. Wellicht eten ze het wel als er echt niets anders te krijgen is, maar bij voorkeur eten ze iets anders.

 

Samengestelde koolhydraten en papier

Ze eten namelijk vooral samengestelde koolhydraten. Dat zijn zaken die wij ook eten, zoals brood, pasta, rijst, aardappels en bananen, maar ook zaken als brokken voor de kat of hond en zelfs behangplaksel. Daarnaast eten ze ook graag plantaardige zaken, zoals tal van vormen van papier (papier, karton, boeken, enzovoorts), behang en katoen. Ook kunnen de zilvervisjes dode insecten en dergelijke opeten, evenals schimmels. Het vocht halen ze uit hun voedsel, zodat ze geen directe waterbronnen nodig hebben. Wel planten ze zich graag voort in een warme en vochtige omgeving.

Al met al eten zilvervisjes dus echt vrijwel alles. Houd er daarom rekening mee dat de dieren lastig weg zijn te krijgen, zodat voorkomen echt veel beter is dan genezen. Beperk dus de aanwezige hoeveelheden voedsel voor de dieren en ruim etensresten goed op.

 

Zijn zilvervisjes schadelijk?

De vraag of zilvervisjes schadelijk zijn, is eigenlijk in twee gedeelten op te delen: namelijk in de vraag of zilvervisjes schadelijk zijn voor de gezondheid, en of de dieren anderszins schade kunnen toebrengen.

 

Wel schadelijk voor producten en objecten

Om maar met de laatste vraag te beginnen: ja, de dieren zijn schadelijk. Zilvervisjes zijn gek op cellulose; dit is plantaardig celmateriaal wat vooral is terug te vinden en plantaardige producten als papier (maar dus ook boeken, behang, et cetera). De dieren zullen de producten opeten, maar omdat ze niet groot zijn zal de schade beperkt blijven. De zilvervisjes eten echter ook levensmiddelen op, wat uiteraard vooral erg vies is.

 

Zlivervisjes bestrijden

Niet schadelijk voor de gezondheid

Dan de vraag of de dieren schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat is niet direct het geval. Wel geeft aanwezigheid van zilvervisjes aan dat er in de woning iets niet in orde is. De dieren komen immers niet wanneer het leefklimaat voor mensen op orde is. Vaak gaat het om een te hoog vochtgehalte. Het is belangrijk om dit achterliggende probleem op te lossen; pas dan wordt de schade in het geheel voorkomen. Niet zelden moet de kruipruimte of spouw geïsoleerd worden als dit nog niet is gedaan; zo kan minder vocht de woning binnen komen.

Werkgebied

De Bestrijdingsbrigade is in heel Nederland actief. U vindt ons onder andere in de volgende plaatsen:

 

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.

Waar kunnen we u van dienst zijn?