✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Heeft u last van wespen?

Zoek op uw plaats

Wespenval

Een wespenval is een handig hulpmiddel wanneer u last heeft van een aantal wespen en hier graag van verlost wilt worden. Bijvoorbeeld wanneer iedere keer dat u in de tuin zit een wesp op uw drankje afkomt. Bij het verjagen van de wesp loopt u steeds het risico om gestoken te worden. In dit geval kan een wespenval uitkomst bieden. Het is een toepassing waar een zoete vloeistof in wordt gedaan om de wespen aan te trekken. Door een trechter kunnen de insecten de wespenval in maar er niet meer uitkomen. Uiteindelijk zullen zij in de vloeistof op de bodem verdrinken.

 

Zelf een wespenval maken

WespennestWanneer u een wespenval wilt gebruiken dan kan u deze kant en klaar kopen. Het is echter ook mogelijk om de wespenval zelf te maken. Dit is heel gemakkelijk met een lege plastic fles die u doormidden snijdt. Vervolgens zet u het bovenste gedeelte van de fles ondersteboven op het onderste gedeelte waardoor u een trechter krijgt die naar binnen loopt. Nadat u beide delen met wat tape stevig aan elkaar hebt verbonden is de zelfgemaakte wespenval klaar voor gebruik. U kunt dan bijvoorbeeld een laag limonade op de bodem van de val gieten waar de wespen op afkomen.

 

Aandachtspunten bij gebruik wespenval

Voor de bestrijding van enkele wespen is een wespenval een zeer effectief middel. Men moet er echter ook voor waken dat u niet meer wespen aantrekt als voorheen. Als er ergens een wespennest in de buurt is dan zal de wespenval enkel zeer veel wespen aantrekken. In dat geval moet voor een andere vorm van bestrijding gekozen worden. Namelijk het wespennest verwijderen.

Ga terug naar:

 

Lees meer over:

Ongediertebestrijding
Werkgebied

De Bestrijdingsbrigade is in heel Nederland actief. U vindt ons onder andere in de volgende plaatsen:

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.