✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Heeft u last van wespen?

Zoek op uw plaats

Wespenval maken in 5 simpele stappen 

Een wespenval (wespenvanger) is dé oplossing voor het bestrijden van vervelende wespen in en rondom uw huis. Gelukkig is zo’n val snel en eenvoudig zelf te maken. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een plastic fles, een schaar, een stukje tape en een zoete vloeistof. Lees snel verder om erachter te komen hoe u zelf een wespenval maakt!

 

Stappenplan wespenval maken 

   1. Pak een lege plastic fles en knip de bovenkant eraf. Haal ook de dop en het etiket van de fles. Zet de bovenkant van de fles vervolgens omgekeerd in het onderste deel en plak dit vast met tape. De flessenhals steekt nu naar beneden als een trechter. 
   2. Vul het onderste gedeelte van de fles met een zoete vloeistof, zoals limonade of frisdrank. Dit is de lokstof. 
   3. Plaats de val op een plek waar veel wespen zijn. Zet de wespenval overigens niet te dicht bij plaatsen waar u zelf veel bent, zoals op de eettafel. 
   4. Nu is de wespenval klaar voor gebruik! De wespen worden in de fles gelokt door de zoete geur van de vloeistof. Eenmaal gevangen, kunnen de wespen er niet meer uit en zullen ze verdrinken in de vloeistof. 
   5. Controleer de wespenval regelmatig op dode wespen en leeg deze indien nodig. Vervang daarnaast ook regelmatig de zoete vloeistof om ervoor te zorgen dat de val goed blijft werken. Ga altijd voorzichtig te werk om wespensteken te voorkomen. 

 

Wespenval

 

Effectiviteit wespenval 

Als het om een paar wespen gaat, is een wespenval een effectief middel om wespen te lokken, te vangen en te doden. Maar als u last heeft van veel wespen, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een wespennest, is een wespenval niet effectief genoeg. In dit geval moet u voor een andere bestrijdingsmethode kiezen om het wespennest te verwijderen. Neem contact op met een ervaren bestrijder om dit probleem snel en veilig op te lossen. 

Ga terug naar:

 

Lees meer over:

Ongediertebestrijding
Werkgebied

De Bestrijdingsbrigade is in heel Nederland actief. U vindt ons onder andere in de volgende plaatsen:

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.