✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Heeft u last van wespen?

Zoek op uw plaats

Wilt u een wespennest laten verwijderen? Bel ons!

Een wespennest verwijderen is geen eenvoudige klus. De Bestrijdingsbrigade verwijdert het nest voor u, zodat u niet langer bang hoeft te zijn voor de venijnige steken van wespen. Niet alleen helpen wij u bij het verwijderen van het wespennest, ook hebben we handige tips voor u om wespen, zoals de houtwesp of de graafwesp, bij uw woning weg te houden. Zeker als u allergisch bent voor wespensteken is het van groot belang om het wespennest te verwijderen. Bij een steek krijgen deze mensen vaak met hevige pijn en vervelende opzwellingen te maken. Een wespennest verwijderen kunt u in principe zelf, maar voor de veiligheid en effectiviteit kunt u het verwijderen het beste overlaten aan een professionele ongediertebestrijder.

 

 

Een wespennest verwijderen uit uw woningwespennest verwijderen

De eerste stap in het verwijderen van een wespennest is het vinden van de precieze locatie van het nest. Het nest is relatief eenvoudig te lokaliseren door de vliegroute van de wespen te volgen. Het daadwerkelijk verwijderen van het wespennest is een stuk lastiger: de wespen zullen proberen u te steken. Onze specialisten hebben speciale pakken en middelen om het wespennest veilig te verwijderen. Gaat u toch zelf wespen bestrijden? Kijk dan eerst op internet hoe u een wespennest veilig kunt verwijderen, zonder gestoken te worden.

 

Een wespennest weghalen uit muren

Wespen nestelen zich vaak in kleine kieren of gaatjes in muren. Bespeurt u dergelijke kieren of gaten? Dan kunt u het beste hier beginnen met zoeken naar het wespennest. Wilt u niet zelf het wespennest weghalen maar een van onze specialisten inschakelen? Wij hebben jarenlange ervaring in het weghalen van wespennesten: dit is een klus die wij dagelijks uitvoeren in de zomermaanden. Wij doen dit voor u op een professionele en effectieve wijze. Bel ons, en wij komen zo snel mogelijk naar u toe!

 

Direct hulp van onze specialisten inschakelen

Wilt u direct een wespennest verwijderen, of bent u benieuwd hoe u kunt voorkomen dat wespen zich in uw muren nestelen? Onze specialisten komen graag bij u langs om de wespen te verdelgen en wespennesten te verwijderen. Ook geven we u advies over hoe u kunt voorkomen dat u in de toekomst opnieuw overlast van wespen ondervindt. De kosten voor wespenbestrijding verschillen sterk per klus. Bij ons kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Wij snappen dat het verwijderen van het wespennest snel en vakkundig moet gebeuren, zeker als u allergisch bent voor wespensteken. Onze specialisten komen zo snel mogelijk bij u langs om het wespennest te verwijderen.

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

  • Landelijke dekking
  • Klantgerichte oplossing
  • Bestrijding & preventie
  • Innovatief
  • Flexibel & betrokken
  • 24/7 bereikbaar

Ongediertebestrijding

Neem vandaag nog contact op met De Bestrijdingsbrigade in uw regio!

Wespennest herkennen voor bestrijden kan beginnen

Het bestrijden van wespen begint met een wespennest herkennen. Een wespennest kan in de grond zitten, maar ook op zolder of onder dakpannen. De graafwesp is de soort die een nest in de grond maakt. Deze wespennesten hebben een smalle ingang waar vooral aan het einde van de zomer het een komen en gaan van wespen zal zijn. In deze tijd van het jaar is de kolonie tot het grootste formaat uitgegroeid en zal u de meeste overlast van de wespen ervaren. De werksters en mannetjes

van het nest naderen dan het einde van hun leven en gaan op zoek naar zoetigheid en suikers. Wanneer zij zich bedreigd voelen zullen zij het wespennest verdedigen door te steken.

De koningin van de soort houtwesp begint haar nest vaak in een kier of gat van een houten balk, plank of boom. Deze wespennesten kunt u daarom vaak op zolder of onder dakpannen tegenkomen. Gedurende de zomer groeit het aantal

wespen en breiden zij het nest uit met fijngekauwde plantenvezels en houtpulp. Aan het eind van de zomerperiode is het wespennest herkennen makkelijker omdat u dan het uitgebouwde nest duidelijk kunt zien zitten. Na het herkennen kunt u De Bestrijdingsbrigade inschakelen om het wespennest te verwijderen.

 

De ontwikkeling van een wespennest in de grond

De meeste wespensoorten maken hun wespennest in de grond. Om deze reden worden deze soorten ook wel graafwespen genoemd. In het voorjaar graaft de koningin die net uit haar winterslaap is gekomen zich in het zand in. Daar legt zij tot 12 eitjes en voedt de larven die hier uitkomen met fijngekauwde insecten. Zijn de larven eenmaal uitgegroeid tot volwassen wespen dan houdt de koningin zich de rest van het jaar alleen nog maar bezig met paren en eitjes leggen. Het voeden van de larven is vanaf dat moment een taak van de werksters in het wespennest. De taak van de mannetjes wespen is het paren met de koningin. Kort daarna zullen zij sterven.

Onder de grond zal met het groeien van de kolonie het wespennest alleen maar groter worden. Het gat waardoor de wespen naar buiten vliegen op zoek naar voedsel blijft ongeveer dezelfde grootte. Een wespennest in de grond herkennen is daarom best een lastige taak. In tegenstelling tot de houtwesp kan je het nest van de graafwesp vaak niet duidelijk zien zitten. Aan het einde van de zomer is de locatie van het wespennest in de grond het makkelijkste te vinden. U volgt dan simpelweg waar de meeste wespen heen vliegen en vindt dan al snel het gat in de grond dat de ingang van het wespennest is.

 

Een wespennest onder dakpannen laten verwijderen

Wespennest verwijderen

Wespen zijn zeer innovatieve insecten. Zij vinden op allerlei plekken in de bewoonde wereld een plek om hun nest te maken. In het begin heeft de koningin slechts een kleine ruimte nodig en naarmate de kolonie groeit breiden de werksters het nest uit. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat een wespennest onder een dakpan begint en hier langzaam uitbreidt. Op het dak van een woning zit een wespennest dermate dicht bij waar we wonen dat u hier behoorlijk last van gaat hebben als het aantal wespen in het nest groeit. Een wespennest onder dakpannen zit op een te lastige plek om deze zelf op een veilige manier te verwijderen.

Bij het verwijderen van een wespennest zullen de wespen hun nest verdedigen. Zelfs op een makkelijk te bereiken plek kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Wanneer u op een dak moet staan om een wespennest onder dakpannen te verwijderen dan komt hier nog het extra gevaar bij om naar beneden te vallen. Het beste laat u deze taak daarom over aan mensen die de klus al eens vaker hebben uitgevoerd en over de juiste materialen beschikken om het wespennest veilig onder de dakpannen uit te halen. U moet daarom de professionele ongediertebestrijding van De Bestrijdingsbrigade inhuren om het verwijderen voor u te laten uitvoeren.

 

Van een wespennest op zolder afkomen

Sommige wespensoorten nesten zich ook in houten planken of balken. U kan daarom dit wespennest op zolder tegenkomen. De papierwesp en veldwesp zijn twee voorbeelden van wespensoorten die op deze locatie een nest kunnen bouwen. De soorten worden ook vaak houtwespen genoemd. Het nest begint in een gat of kier van een houten balk op plank. Op zolder zijn er genoeg van dit soort plekken te vinden. Omdat wespen hier makkelijk naar binnen kunnen komen is een wespennest op zolder zeker geen zeldzaamheid.

Zeker als u op zolder een slaapkamer of wasmachine hebt dan wilt u graag zo snel mogelijk van het wespennest op zolder afkomen. Dit betekent namelijk dat er regelmatig iemand op zolder komt en dit kan een conflict met de wespen opleveren. De Bestrijdingsbrigade kan het wespennest voor u verwijderen op zolder. Het beste kunt u niet zelf de strijd aangaan met de wespen. Zij zullen namelijk hun nest verdedigen. Als u een wesp doodt komt er bovendien een feromoon vrij waarvan de andere wespen agressief worden. Het verwijderen van een wespennest op zolder kunt u daarom het beste aan de professionele ongediertebestrijders van De Bestrijdingsbrigade overlaten. Zij hebben de ervaring en materialen om deze taak veilig uit te voeren.

Werkgebied

De Bestrijdingsbrigade is in heel Nederland actief. U vindt ons onder andere in de volgende plaatsen:

 

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.

Waar kunnen we u van dienst zijn?

Subscribe!