✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Heeft u last van wespen?

Zoek op uw plaats

Wilt u een wespennest laten verwijderen? Bel ons!

Een wespennest verwijderen is geen eenvoudige klus. De Bestrijdingsbrigade verwijdert het nest voor u, zodat u niet langer bang hoeft te zijn voor de venijnige steken van wespen. Niet alleen helpen wij u bij het verwijderen van het wespennest, ook hebben we handige tips voor u om wespen, zoals de houtwesp of de graafwesp, bij uw woning weg te houden. Zeker als u allergisch bent voor wespensteken is het van groot belang om het wespennest te verwijderen. Bij een steek krijgen deze mensen vaak met hevige pijn en vervelende opzwellingen te maken. Een wespennest verwijderen kunt u voor de veiligheid het beste overlaten aan een professionele ongediertebestrijder.

 

 

Een wespennest verwijderen uit uw woningwespennest verwijderen

De eerste stap in het verwijderen van een wespennest is het vinden van de precieze locatie van het nest. Het nest is relatief eenvoudig te lokaliseren door de vliegroute van de wespen te volgen. Het daadwerkelijk verwijderen van het wespennest is een stuk lastiger: de wespen zullen proberen u te steken. Onze specialisten hebben speciale pakken en middelen om het wespennest veilig te verwijderen. Gaat u toch zelf wespen bestrijden? Kijk dan eerst op internet hoe u een wespennest veilig kunt verwijderen, zonder gestoken te worden.

 

Een wespennest weghalen uit muren

Wespen nestelen zich vaak in kleine kieren of gaatjes in muren. Bespeurt u dergelijke kieren of gaten? Dan kunt u het beste hier beginnen met zoeken naar het wespennest. Wilt u niet zelf het wespennest weghalen maar een van onze specialisten inschakelen? Wij hebben jarenlange ervaring in het weghalen van wespennesten: dit is een klus die wij dagelijks uitvoeren in de zomermaanden. Wij doen dit voor u op een professionele en effectieve wijze. Bel ons en wij komen zo snel mogelijk naar u toe!

 

Direct hulp van onze specialisten inschakelen

Wilt u direct een wespennest verwijderen, of bent u benieuwd hoe u kunt voorkomen dat wespen zich in uw muren nestelen? Onze specialisten komen graag bij u langs om de wespen te verdelgen en wespennesten te verwijderen. We geven u ook advies over hoe u in de toekomst wespen overlast kunt voorkomen. De kosten voor wespenbestrijding verschillen sterk per klus. Bij ons kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Wij snappen dat het verwijderen van het wespennest snel en vakkundig moet gebeuren, zeker als u allergisch bent voor wespensteken. Onze specialisten komen zo snel mogelijk bij u langs om het wespennest te verwijderen.

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

  • Landelijke dekking
  • Klantgerichte oplossing
  • Bestrijding & preventie
  • Innovatief
  • Flexibel & betrokken
  • 24/7 bereikbaar

Ongediertebestrijding

Neem vandaag nog contact op met De Bestrijdingsbrigade in uw regio!

Wespen bestrijden? Zo herken je het wespennest!

Het bestrijden van wespen begint met een wespennest herkennen. Een wespennest kan in de grond zitten, maar ook op zolder of onder dakpannen. De graafwesp is de soort die een nest in de grond maakt. Deze wespennesten hebben een smalle ingang, waar de wespen de hele zomer doorheen kruipen. In deze tijd van het jaar is het nest helemaal uitgegroeid en ondervindt u de meeste overlast van de wespen. De werksters en mannetjes van het nest naderen dan het einde van hun leven en gaan op zoek naar zoetigheid en suikers. Wanneer zij zich bedreigd voelen zullen zij het wespennest verdedigen door te steken.

 

De houtwesp koningin begint haar nest vaak in een kier of gat van een houten balk, plank of boom. Deze wespennesten komt u daarom vaak op zolder of onder dakpannen tegen. Gedurende de zomer groeit het aantal wespen en breiden zij het nest uit. Aan het eind van de zomerperiode is het herkennen van het wespennest makkelijker omdat u dan het uitgebouwde nest duidelijk ziet zitten. Heeft u het wespennest herkent? Schakel dan direct De Bestrijdingsbrigade in om het wespennest te verwijderen.

 

De ontwikkeling van een wespennest in de grond

Een aantal wespensoorten maken hun wespennest in de grond. Om deze reden worden deze soorten ook wel graafwespen genoemd. In het voorjaar graaft de koningin, die net uit haar winterslaap is gekomen, zich in het zand in. Daar legt zij tot 12 eitjes en voedt de larven die hier uitkomen met fijngekauwde insecten. Zijn de larven eenmaal uitgegroeid tot volwassen wespen? Dan houdt de koningin zich de rest van het jaar alleen nog maar bezig met paren en eitjes leggen. Het voeden van de larven is vanaf dat moment een taak van de werksters in het wespennest. De taak van de mannetjes wespen is het paren met de koningin. Kort daarna zullen zij sterven.

 

Onder de grond wordt de kolonie van het wespennest alleen maar groter. Het gat waardoor de wespen naar buiten vliegen op zoek naar voedsel blijft ongeveer dezelfde grootte. Een wespennest in de grond herkennen is daarom best een lastige taak. In tegenstelling tot de houtwesp kan je het nest van de graafwesp vaak niet duidelijk zien zitten. Aan het einde van de zomer is de locatie van het wespennest in de grond het makkelijkste te vinden. Je volgt de wespen en vindt dan al snel het gat in de grond.

 

Een wespennest onder dakpannen laten verwijderen

Wespennest verwijderen

Wespen zijn zeer innovatieve insecten. Zij vinden op allerlei plekken in de bewoonde wereld een plek om hun nest te maken. In het begin heeft de koningin slechts een kleine ruimte nodig. Naarmate de kolonie groeit, breiden de werksters het nest uit. Zo is het mogelijk dat een wespennest onder een dakpan begint en hier langzaam uitbreidt. Een wespennest onder dakpannen zit op een zeer lastige plek, waardoor het lastig is om deze zelf op een veilige manier te verwijderen.

 

Bij het verwijderen van een wespennest zullen de wespen hun nest verdedigen. Zelfs op een makkelijk te bereiken plek kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Wanneer u op een dak staat om een wespennest te verwijderen, kan dit erg gevaarlijk zijn. Het beste is om deze taak over te laten aan mensen die de klus al eens vaker hebben uitgevoerd en over de juiste materialen beschikken. Zo kan het wespennest veilig onder de dakpannen uitgehaald worden. Schakel daarom de professionele ongediertebestrijding van De Bestrijdingsbrigade in om het wespennest te laten verwijderen.

 

Van een wespennest op zolder afkomen

Sommige wespensoorten nesten zich ook in houten planken of balken. U kan daarom een wespennest op zolder tegenkomen. De papierwesp en veldwesp zijn twee voorbeelden van wespensoorten die op deze locatie een nest kunnen bouwen. Deze soorten worden ook vaak houtwespen genoemd. Het nest begint in een gat of kier van een houten balk op plank. Op zolder zijn er genoeg van dit soort plekken te vinden. Wespen komen hier makkelijk naar binnen, daarom komt een wespennest op zolder vaak voor.

 

Als u op zolder een slaapkamer of wasmachine heeft, wilt u graag zo snel mogelijk van het wespennest op zolder afkomen. De Bestrijdingsbrigade kan het wespennest voor u verwijderen op zolder. Het beste kunt u van het wespennest afblijven, de wespen zullen anders hun nest verdedigen. Als u een wesp doodt komt er een feromoon vrij waarvan de andere wespen agressief worden. Het verwijderen van een wespennest op zolder kunt u daarom het beste aan de professionele ongediertebestrijders van De Bestrijdingsbrigade overlaten. Zij hebben de ervaring en materialen om deze taak veilig uit te voeren.

Werkgebied

De Bestrijdingsbrigade is in heel Nederland actief. U vindt ons onder andere in de volgende plaatsen:

 

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.

Waar kunnen we u van dienst zijn?