Veelgestelde vragen

Op deze pagina worden de meest gestelde vragen beantwoord. Op deze manier hopen wij u duidelijkheid te geven omtrent onze manier van werken en informatie te verstrekken over ongedierte. Als u een andere vraag heeft dan vragen wij u om contact op te nemen met De Bestrijdingsbrigade!

Hoe gaat De Bestrijdingsbrigade te werk?

Bij het bestrijden van ongedierte in woningen en bedrijfspanden werken onze aangesloten ongediertebestrijders volgens een vast patroon. Eerst informeren we bij partijen die ons hebben ingeschakeld of zij enig idee hebben om welke ongediertesoort het gaat, waar deze zich bevindt en hoelang deze al in de ruimte aanwezig is. Vervolgens gaan onze aangesloten bestrijders met speciale hulpmiddelen op zoek naar het ongedierte, om op basis van onze bevindingen direct voor een passende oplossing te zorgen. Op een later moment kunnen ze bij u terugkeren om te controleren of de ongedierte niet is terugkeert. Mocht dat het geval zijn, dan zorgen ze opnieuw voor de bestrijding hiervan.

Hoe werkt jullie spoedservice?

Vaak bevindt het ongedierte zich pas net in een woning of bedrijfspand op het moment dat onze ongediertebestrijding ingeschakeld wordt. Er zijn situaties denkbaar, waarbij u direct geholpen wilt worden. Denk bijvoorbeeld aan een wespen- of muizenplaag! In dit geval kunt u op de hulp van onze spoedservice rekenen. Onze aangesloten bestrijders komen door de spoedservice direct bij u langs om u een passende oplossing te bieden.

Wat gebeurt er als mijn eigendom kapot gaat tijdens het bestrijden van ongedierte?

In veel gevallen zal het ongedierte binnen uw woning al voor schade hebben gezorgd. Denk bijvoorbeeld aan houtworm, wat complete gangenstelsels in houten constructies kan hebben veroorzaakt. Deze schade wordt vaak niet vergoed door uw verzekeraar. Mocht er schade worden veroorzaakt door onze bestrijdingsmethodes, dan zullen we u hier vooraf over inlichten. Bij schade die onaangekondigd ontstaat, bijvoorbeeld doordat wij per ongeluk tegen uw meubels aanstoten, zal de schade in veel gevallen door ons vergoed worden. Gelukkig komt het vrijwel nooit voor dat wij per ongeluk voor schade zorgen.

Hoe snel zijn jullie ter plekke in geval van spoed?

Wanneer u de hulp van onze aangesloten ongediertebestrijders direct nodig heeft, bijvoorbeeld in het geval van een wespennest, kunt u onze spoedservice inschakelen. Onze spoedservice probeert zo snel mogelijk een aangesloten bestrijder uw kant op te komen, wat vaak binnen een half uur lukt. Het is afhankelijk van de plek waar u woont, hoelang het precies duurt voordat zij bij u langs kunnen komen. Door de ervaring en hulpmiddelen die onze aangesloten ongediertebestrijders hebben, kunnen ze vaak direct voor een passende oplossing zorgen in geval van nood. Houd er rekening mee dat het inschakelen van de spoedservice extra kosten met zich meebrengt.

Beschik ik over garantie nadat jullie het ongedierte verwijderd hebben?

Tijdens het bestrijden van het ongedierte in uw woning zullen onze aangesloten experts altijd voor een doelgerichte en vakkundige aanpak zorgen. Zo is de kans minimaal dat het ongedierte in uw woning of bedrijfspand terugkeert na het bestrijden hiervan. Helaas is het in geen geval mogelijk om een garantie te geven dat het ongedierte niet weer terugkeert. Wij raden u daarom aan om enige tijd na het uitvoeren van de ongediertebestrijding een preventieve controle in uw woning uit te laten voeren. Zo weet u zeker dat u verlost bent van het ongedierte!

Wat is het werkgebied van De Bestrijdingsbrigade?

Het fijne aan De Bestrijdingsbrigade is dat wij door heel Nederland aangesloten bestrijders hebben. Of u nu in Den Haag, Amsterdam, Groningen of Assen woont, onze aangesloten bestrijders zorgen voor een passende oplossing om het ongedierte uit uw woning te bestrijden. U bereikt ons op ons centrale telefoonnummer. Zo hoeft u niet bang te zijn voor (extra) schade aan uw pand en bent u verzekerd van vakkundige hulp! In geval van nood kunt u op onze spoedservice rekenen. Onze spoedservice is ook op de late avond en in de weekenden te bereiken voor hulp bij het bestrijden van ongedierte.

Ik heb last van ongedierte, maar ik weet niet wat het is. Wat moet ik doen?

Ongedierte is erg vervelend! Als gevolg van de ongedierte kunnen er verschillende vormen van schade aan uw woning ontstaan, kunnen er ziektes bij uw woning naar binnen worden genomen, enzovoorts. Wanneer u last heeft van ongedierte kunt u de hulp van onze aangesloten ongedierte bestrijders inschakelen. Zij zoeken naar het type ongedierte waar u last van heeft en zorgen direct voor een passende oplossing. Ongedierte komt in tal van verschillende soorten voor, waardoor het logisch is dat u niet precies weet welke type ongedierte er in uw woning leeft.

Hoe vaak moeten jullie terugkomen om het ongedierte te bestrijden?

Wanneer u de hulp van onze aangesloten vakmensen inschakelt voor het bestrijden van ongedierte in uw woning proberen zij het ongedierte in een keer te bestrijden. Het is logischerwijs van het type ongedierte en de tijd dat het ongedierte al in uw woning leeft afhankelijk, hoe makkelijk het ongedierte te bestrijden is. Mocht het ongedierte niet in een keer te bestrijden zijn, dan komen onze aangesloten vakmensen nog eens bij u langs om de behandelmethode opnieuw uit te voeren. Vooraf geven ze u een indicatie van de behandelduur voor het bestrijden van het ongedierte in uw woning.

Vergoedt de verzekering ongediertebestrijding?

De kosten voor het inschakelen van de aangesloten bestrijders van De Bestrijdingsbrigade worden doorgaans niet door uw verzekeraar gedekt. Ook de kosten voor het herstel van de schade die het gevolg is van het ongedierte in uw woning zult u zelf moeten betalen. In uitzonderlijke gevallen wordt een deel van deze kosten gedekt in een aanvullende verzekering. Dit maakt dat het erg belangrijk is om tijdig in te grijpen als u last denkt te hebben van ongedierte in huis. Door het ongedierte direct te laten bestrijden is de kans op een blijvende schade aan uw woning beperkt. Zo zullen de kosten beperkt blijven.

Ik heb een huis gekocht waar ongedierte actief is. Wie is er verantwoordelijk?

Hoewel u hoopt dat het u niet zal overkomen, kunt u een woning gekocht hebben waar ongedierte actief is. In dit geval is het afhankelijk van de gemaakte afspraken bij de overname van de woning wie verantwoordelijk is voor de ontstane schade en kosten voor het bestrijden van het ongedierte. Vaak geldt dat wanneer het ongedierte kort na de overname van de woning opgemerkt wordt, de schade vergoed wordt door de verkopende partij. Als u echter te lang wacht kan niet meer worden aangetoond dat het ongedierte al in de woning aanwezig was ten tijde van de overname.

Hoe weet ik of er nog ongedierte actief is in mijn woning?

Allereerst is het belangrijk om op te merken dat er in bijna iedere woning ongedierte actief is. Veel ongedierte ziet u echter niet met het blote oog, waardoor u niet merkt dat er sprake van ongedierte is. Na het inschakelen van de aangesloten bestrijders van De Bestrijdingsbrigade is het belangrijk om alert te blijven op de aanwezigheid van ongedierte. Controleer de behandelde ruimtes regelmatig, om te kijken of u het ongedierte nog ziet. Zij zullen u altijd tips geven hoe u het ongedierte zelf op kunt merken.

Werkt De Bestrijdingsbrigade met dieronvriendelijke middelen?

Bij het inschakelen van uw gemeente voor het bestrijden van ongedierte zult u altijd een dieronvriendelijke oplossing voorgelegd krijgen. Wij vinden dit niet de beste aanpak, omdat deze oplossingen slecht zijn voor het milieu. Om die reden proberen onze aangesloten bestrijders altijd naar een diervriendelijke oplossing te zoeken bij het bestrijden van ongedierte. Het voornaamste doel blijft logischerwijs het bestrijden van het ongedierte, waardoor het niet in alle gevallen mogelijk is om voor een 100% diervriendelijke oplossing te zorgen. Onze aangesloten experts zullen hier bij het behandelen van uw ruimtes altijd over informeren.

Zijn de bestrijders van De Bestrijdingsbrigade gecertificeerd?

Ja, alle ongediertebestrijders aangesloten bij De Bestrijdingsbrigade zijn gecertificeerd! Dit betekent dat u verzekerd bent van een vakkundige en professionele oplossing, als u via ons hun hulp inschakelt voor het bestrijden van ongedierte. Naast de beschikking over deze certificaten, hebben zij ook een ruime ervaring in het bestrijden van verschillende soorten ongedierte. Zij helpen u bij de bestrijding van wespen, muizen, houtworm, kevers, torren en tal van andere ongediertesoorten. Doordat wij enkel met gecertificeerde specialisten werken bent u verzekerd van een professionele oplossing als u hulp inschakelt bij het bestrijden van ongedierte.

Is het verstandig om zelf ongedierte te bestrijden?

Ongedierte bestrijden is niet eenvoudig. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om deze taak makkelijker te maken: het aanschaffen van bestrijdingsmiddelen, het inschakelen van uw gemeente of het benaderen van een bestrijder aangesloten bij De Bestrijdingsbrigade. Zowel de bestrijdingsmiddelen als de behandelmethodes van gemeenten zijn slecht voor het milieu en kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid. Het is dan ook sterk af te raden om zelfstandig ongedierte uit uw woning te bestrijden. Vaak zijn deze bestrijdingsmiddelen daarbij niet zo effectief als de behandelmethodes die De Bestrijdingsbrigade u kan bieden. De kans bestaat dat het ongedierte al snel weer terugkeert.