Veelgestelde vragen

Op deze pagina worden de meest gestelde vragen beantwoord. Op deze manier hopen wij u duidelijkheid te geven omtrent onze werkzaamheden en informatie te verstrekken over ongedierte. Als u een andere vraag heeft dan vragen wij u om contact op te nemen met De Bestrijdingsbrigade!

Hoe gaat De Bestrijdingsbrigade te werk?

Bij het bestrijden van ongedierte in woningen en bedrijfspanden werken onze ongediertebestrijders volgens een vast patroon. Eerst informeren we bij partijen die ons hebben ingeschakeld of zij enig idee hebben om welke ongediertesoort het gaat, waar deze zich bevindt en hoelang deze al in de ruimte aanwezig is. Vervolgens gaan we met speciale hulpmiddelen op zoek naar het ongedierte, om op basis van onze bevindingen direct voor een passende oplossing te zorgen. Op een later moment kunnen we bij u terugkeren om te controleren of de ongedierte niet is terugkeert. Mocht dat het geval zijn, dan zorgen we opnieuw voor de bestrijding hiervan.

Hoe werkt jullie spoedservice?

Vaak bevindt het ongedierte zich pas net in een woning of bedrijfspand op het moment dat onze ongediertebestrijding ingeschakeld wordt. Er zijn situaties denkbaar, waarbij u direct geholpen wilt worden. Denk bijvoorbeeld aan een wespen- of muizenplaag! In dit geval kunt u op de hulp van onze spoedservice rekenen. Onze spoedservice komt direct bij u langs om u een passende oplossing te bieden.

Wat gebeurt er als mijn eigendom kapot gaat tijdens het bestrijden van ongedierte?

In veel gevallen zal het ongedierte binnen uw woning al voor schade hebben gezorgd. Denk bijvoorbeeld aan houtworm, wat complete gangenstelsels in houten constructies kan hebben veroorzaakt. Deze schade wordt vaak niet vergoed door uw verzekeraar. Mocht er schade worden veroorzaakt door onze bestrijdingsmethodes, dan zullen we u hier vooraf over inlichten. Bij schade die onaangekondigd ontstaat, bijvoorbeeld doordat wij per ongeluk tegen uw meubels aanstoten, zal de schade in veel gevallen door ons vergoed worden. Gelukkig komt het vrijwel nooit voor dat wij per ongeluk voor schade zorgen.

Hoe snel zijn jullie ter plekke in geval van spoed?

Wanneer u de hulp van onze ongediertebestrijders direct nodig heeft, bijvoorbeeld in het geval van een wespennest, kunt u onze spoedservice inschakelen. Onze spoedservice probeert zo snel mogelijk uw kant op te komen, wat vaak binnen een half uur lukt. Het is afhankelijk van de plek waar u woont, hoelang het precies duurt voordat wij bij u langs kunnen komen. Door de ervaring en hulpmiddelen die onze ongediertebestrijders hebben, kunnen we vaak direct voor een passende oplossing zorgen in geval van nood. Houd er rekening mee dat het inschakelen van de spoedservice extra kosten met zich meebrengt.

Beschik ik over garantie nadat jullie het ongedierte verwijderd hebben?

Tijdens het bestrijden van het ongedierte in uw woning zullen wij altijd voor een doelgerichte en vakkundige aanpak zorgen. Zo is de kans minimaal dat het ongedierte in uw woning of bedrijfspand terugkeert na het bestrijden hiervan. Helaas is het in geen geval mogelijk om een garantie te geven dat het ongedierte niet weer terugkeert. Wij raden u daarom aan om enige tijd na het uitvoeren van de ongediertebestrijding een preventieve controle in uw woning uit te laten voeren. Zo weet u zeker dat u verlost bent van het ongedierte!

Wat is het werkgebied van De Bestrijdingsbrigade?

Het fijne aan De Bestrijdingsbrigade is dat wij door heel Nederland actief zijn. Of u nu in Den Haag, Amsterdam, Groningen of Assen woont, wij zorgen voor een passende oplossing om het ongedierte uit uw woning te bestrijden. U bereikt ons op ons centrale telefoonnummer. Zo hoeft u niet bang te zijn voor (extra) schade aan uw pand en bent u verzekerd van vakkundige hulp! In geval van nood kunt u op onze spoedservice rekenen. Onze spoedservice is ook op de late avond en in de weekenden te bereiken voor hulp bij het bestrijden van ongedierte.

Ik heb last van ongedierte, maar ik weet niet wat het is. Wat moet ik doen?

Ongedierte is erg vervelend! Als gevolg van de ongedierte kunnen er verschillende vormen van schade aan uw woning ontstaan, kunnen er ziektes bij uw woning naar binnen worden genomen, enzovoorts. Wanneer u last heeft van ongedierte kunt u de hulp van onze ongediertebestrijding inschakelen. Wij zoeken naar het type ongedierte waar u last van heeft en zorgen direct voor een passende oplossing. Ongedierte komt in tal van verschillende soorten voor, waardoor het logisch is dat u niet precies weet welke type ongedierte er in uw woning leeft.

Hoe vaak moeten jullie terugkomen om het ongedierte te bestrijden?

Wanneer u onze hulp inschakelt voor het bestrijden van ongedierte in uw woning proberen wij het ongedierte in een keer te bestrijden. Het is logischerwijs van het type ongedierte en de tijd dat het ongedierte al in uw woning leeft afhankelijk, hoe makkelijk het ongedierte te bestrijden is. Mocht het ongedierte niet in een keer te bestrijden zijn, dan komen we nog eens bij u langs om de behandelmethode opnieuw uit te voeren. Vooraf geven we u een indicatie van de behandelduur voor het bestrijden van het ongedierte in uw woning.

Vergoedt de verzekering ongediertebestrijding?

De kosten voor het inschakelen van De Bestrijdingsbrigade worden doorgaans niet door uw verzekeraar gedekt. Ook de kosten voor het herstel van de schade die het gevolg is van het ongedierte in uw woning zult u zelf moeten betalen. In uitzonderlijke gevallen wordt een deel van deze kosten gedekt in een aanvullende verzekering. Dit maakt dat het erg belangrijk is om tijdig in te grijpen als u last denkt te hebben van ongedierte in huis. Door het ongedierte direct te laten bestrijden is de kans op een blijvende schade aan uw woning beperkt. Zo zullen de kosten beperkt blijven.

Ik heb een huis gekocht waar ongedierte actief is. Wie is er verantwoordelijk?

Hoewel u hoopt dat het u niet zal overkomen, kunt u een woning gekocht hebben waar ongedierte actief is. In dit geval is het afhankelijk van de gemaakte afspraken bij de overname van de woning wie verantwoordelijk is voor de ontstane schade en kosten voor het bestrijden van het ongedierte. Vaak geldt dat wanneer het ongedierte kort na de overname van de woning opgemerkt wordt, de schade vergoed wordt door de verkopende partij. Als u echter te lang wacht kan niet meer worden aangetoond dat het ongedierte al in de woning aanwezig was ten tijde van de overname.

Hoe weet ik of er nog ongedierte actief is in mijn woning?

Allereerst is het belangrijk om op te merken dat er in bijna iedere woning ongedierte actief is. Veel ongedierte ziet u echter niet met het blote oog, waardoor u niet merkt dat er sprake van ongedierte is. Na het inschakelen van De Bestrijdingsbrigade is het belangrijk om alert te blijven op de aanwezigheid van ongedierte. Controleer de behandelde ruimtes regelmatig, om te kijken of u het ongedierte nog ziet. Wij zullen u altijd tips geven hoe u het ongedierte zelf op kunt merken.

Werkt De Bestrijdingsbrigade met dieronvriendelijke middelen?

Bij het inschakelen van uw gemeente voor het bestrijden van ongedierte zult u altijd een dieronvriendelijke oplossing voorgelegd krijgen. Wij vinden dit niet de beste aanpak, omdat deze oplossingen slecht zijn voor het milieu. Om die reden proberen wij altijd naar een diervriendelijke oplossing te zoeken bij het bestrijden van ongedierte. Het voornaamste doel blijft logischerwijs het bestrijden van het ongedierte, waardoor het niet in alle gevallen mogelijk is om voor een 100% diervriendelijke oplossing te zorgen. Wij zullen hier bij het behandelen van uw ruimtes altijd over informeren.

Zijn de bestrijders van De Bestrijdingsbrigade gecertificeerd?

Ja, alle ongediertebestrijders van De Bestrijdingsbrigade zijn gecertificeerd! Dit betekent dat u verzekerd bent van een vakkundige en professionele oplossing, als u onze hulp inschakelt voor het bestrijden van ongedierte. Naast de beschikking over deze certificaten, hebben wij ook een ruime ervaring in het bestrijden van verschillende soorten ongedierte. Wij helpen u bij de bestrijding van wespen, muizen, houtworm, kevers, torren en tal van andere ongediertesoorten. Doordat wij enkel met gecertificeerde specialisten werken bent u verzekerd van een professionele oplossing als u onze hulp inschakelt bij het bestrijden van ongedierte.

Is het verstandig om zelf ongedierte te bestrijden?

Ongedierte bestrijden is niet eenvoudig. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om deze taak makkelijker te maken: het aanschaffen van bestrijdingsmiddelen, het inschakelen van uw gemeente of het benaderen van De Bestrijdingsbrigade. Zowel de bestrijdingsmiddelen als de behandelmethodes van gemeenten zijn slecht voor het milieu en kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid. Het is dan ook sterk af te raden om zelfstandig ongedierte uit uw woning te bestrijden. Vaak zijn deze bestrijdingsmiddelen daarbij niet zo effectief als de behandelmethodes die De Bestrijdingsbrigade u kan bieden. De kans bestaat dat het ongedierte al snel weer terugkeert.

Hoe herken ik muizen in huis?

Denkt u last te hebben van muizen in huis? U kunt muizen op verschillende manieren herkennen. Denk bijvoorbeeld aan een zacht getik wat u vroeg in de ochtend of laat op de avond hoort in uw woning. Dit kan duiden op de beweging van muizen op zolder, tussen uw muren, enzovoorts. Ook kunt u de muizenkeutels herkennen aan hun zeer specifieke langwerpige vorm, wat u mogelijk doet denken aan een hagelslagje. Mochten muizen in uw keuken actief zijn, dan herkent u muizen aan beknaagde zakjes en doosjes met voedsel.

Gaan muizen na de winter vanzelf weer naar buiten?

Nee, het is niet per definitie zo dat muizen in de winter naar buiten trekken als het buiten weer warmer begint te worden. Ook in de zomer kunt u muizenkeutels in huis treffen, een zacht getik horen of beknaagde zakjes voedsel in huis vinden. Reden genoeg om ook in de zomer actief muizen te bestrijden om schade aan uw woning of het verspreiden van ziektes in huis tegen te gaan. De Bestrijdingsbrigade staat voor u klaar om u hier hulp bij te bieden. Met muizenvallen kunt u zelf proberen muizen te bestrijden.

Als muizen bestreden worden, gaat dat dan niet stinken?

Nee, wanneer u De Bestrijdingsbrigade inschakelt voor het bestrijden van muizen in uw woning, zorgen wij dat dode muizen direct uit uw woning verwijderd worden. Zo voorkomen we dat de dode muizen te lang blijven liggen en voor een nare stank in uw woning kunnen zorgen. Mocht u zelf proberen muizen te bestrijden met muizenvallen, dan is het erg belangrijk om regelmatig te controleren of de muizenvallen gevuld zijn. Mocht dit het geval zijn, dan dient u de dode muizen zo snel mogelijk uit uw woning te verwijderen.

Brengen muizen en ratten ziektes met zich mee?

Ja, helaas is het mogelijk dat muizen en ratten ziektes bij uw woning mee naar binnen nemen. Muizen en ratten kruipen overal waar ze gaan kunnen, waardoor ze veel bacteriën bij zich kunnen dragen. Een deel van deze bacteriën zal in uw woning achterblijven en voor ziektes kunnen zorgen bij gezinsleden met een verlaagde weerstand. Dit maakt dat het sterk aan te raden is om de muizen zo snel mogelijk uit uw woning te bestrijden. Zo voorkomt u dat u of uw gezinsleden te maken krijgen met ziektes.

Muizengif, hoe giftig is dit spul precies

Mensen die zelf muizen willen bestrijden kunnen kiezen tussen muizengif en muizenvallen. Beide bestrijdingsmiddelen zijn verre van milieu- en diervriendelijk. Muizengif maakt de muizen ziek, waarna ze na verloop van tijd zullen sterven. Het nadeel aan muizengif is dat u nooit precies weet waar de dode muizen zich bevinden. Daarbij kan het muizengif schadelijk zijn voor uw eigen gezondheid en die van uw gezinsleden en huisdieren. Bij de inname van muizengif is het raadzaam om direct contact op te nemen met een huisarts. Uw huisarts kan u meer vertellen over hetgeen u in dit geval het beste kunt doen.

Is het een aanrader om een kat te nemen als muizenverdelger?

Een kat kan een ontzettend leuk huisdier zijn! Mocht u de kat in huis willen nemen als muizenverdelger, dan zult u minder tevreden zijn over uw nieuwe huisgenoot. Een kat leeft voornamelijk buiten, waar het jaagt op muizen en kleine vogeltjes. De kans dat een kat een muis binnen uw woning vangt is zodoende erg klein. Daarbij zijn muizen bang voor mensen en katten, waardoor zij zich het merendeel van de dag zullen verstoppen. Wanneer zij tussen uw muren of vloeren leven zijn muizen eveneens niet door katten te vangen.

Hoe snel kunnen muizen zich voortplanten?

Een van de nadelen aan de muizen die binnen uw woning leven is het feit dat deze muizen zich razendsnel en het hele jaar door voort kunnen blijven planten. Dit maakt het erg lastig om muizen te bestrijden. Wanneer er immers muizen in leven blijven is de kans groot dat zij zich al snel weer voortplanten, waardoor het bestrijden van de muizen nauwelijks effect heeft gehad. De Bestrijdingsbrigade beschikt over effectieve bestrijdingsmethodes om muizen uit uw woning te bestrijden. Samen speuren we naar de plekken waar de muizen zich ophouden, om vervolgens voor een passende oplossing te zorgen.

Wat voor schade kunnen muizen aanbrengen?

Er zijn twee belangrijke redenen om muizen uit uw woning te bestrijden: ze kunnen ziektes bij uw woning mee naar binnen nemen en ze kunnen voor een ernstige schade aan uw woning zorgen. Muizen zijn knaagdieren, waardoor ze overal aan zullen knagen binnen uw huis. Denk aan het isolatiemateriaal tussen uw muren, houten plinten of latjes in uw zolderruimtes, houten meubelstukken, enzovoorts. Deze schade wordt in veel gevallen niet door uw verzekeraar vergoed, wat het belangrijk maakt om de muizen zo snel mogelijk te laten bestrijden. De Bestrijdingsbrigade kan u hierbij helpen!

Hoe herken ik rattenactiviteit?

Net als bij muizen is het ook bij ratten belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten bestrijden, nadat u deze opgemerkt heeft. Ratten die zich binnen uw woning bevinden zullen voor een tikkend geluid zorgen, denk aan het getik tegen muren of uw plafond. Het merendeel van de ratten leeft echter buiten, waar u ze herkent aan de gangenstelsels die ze in uw tuin kunnen graven, het aanknagen van de wal bij een sloot of kanaal, enzovoorts. Ook zult u de ratten af en toe voorbij zien rennen, omdat ratten zich vaker tonen dan muizen.

Welke soorten ratten zijn er?

Ratten komen in tal van verschillende soorten voor. In Nederland zijn er echter twee rattensoorten die het meest bekend zijn onder woningbezitters: de bruine en de zwarte rat. Deze ratten komen hier het meest voor en kunnen voor verschillende soorten schade zorgen. Onze ongediertebestrijders beschikken over verschillende bestrijdingsmethodes om zowel de bruine, als de zwarte rat voor u te bestrijden. Bruine ratten zijn doorgaans groter dan zwarte ratten. De schade die beide rattensoorten aanrichten is nagenoeg gelijk, waarbij het in beide gevallen erg belangrijk is om de ratten zo snel mogelijk te bestrijden.

Hoe herken ik rattensporen?

Het kan best lastig zijn om de aanwezigheid van ratten binnen of buiten uw woning op te merken. De bruine en zwarte rat zijn de meest voorkomende rattensoorten in Nederland, die allebei voornamelijk buiten leven. U kunt deze ratten herkennen aan knaagschade, gescheurd isolatiemateriaal rond uw muren, uitwerpselen en kadavers. Knaagschade kan zowel aan houten voorwerpen ontstaan, als ook aan de walzijde van uw tuin. Ratten zullen zich vaker tonen dan muizen, waardoor u ook langs uw woning kunt zien rennen. Een rat zal zich net als een muis bij de aanwezigheid van mensen al snel verstoppen in een hol.

Wat doet een rat bij mij thuis?

Wanneer u te maken heeft met ratten in of rond uw huis, kunt u verschillende vormen van schade opmerken. De meest voor de hand liggende vorm van schade is knaagschade, die ontstaat aan houten voorwerpen, de wal bij de slootzijde van uw tuin, enzovoorts. Ook kunnen ratten uw isolatiemateriaal aantasten, waardoor er stukjes isolatiemateriaal rond muren en vloeren komen te liggen. Tot slot kan een rat voor het overbrengen van ziektes zorgen, doordat zij een groot aantal bacteriën met zich meedragen. In de kadavers van ratten kunnen vliegen hun eitjes leggen.

Wat eten ratten?

Het voedingspatroon van ratten komt enigszins overeen met het voedingspatroon van muizen. Net als muizen eten ratten namelijk verschillende vormen van voedsel, zoals granen, fruit en knollen. Ook uw vlees of vis kan worden aangevreten door de ratten die zich binnen of rond uw woning bevinden. In veel gevallen zullen ratten buiten uw woning blijven, waar ze voor schade aan uw tuin kunnen zorgen. Denk aan de groenten uit uw groentetuin die door de ratten kapot kunnen worden geknaagd. Datzelfde geldt voor het fruit aan een fruitboom in uw tuin. Probeer op de grond gevallen fruit zo snel mogelijk van de grond te rapen.

Hoe snel planten ratten zich voor?

Net als muizen kunnen ook ratten zich snel voortplanten. De gemiddelde levensduur van een rat is ongeveer een jaar, waarin ze na drie tot vier maanden geslachtsrijp zijn. In de resterende maanden van hun leven kunnen ze vier tot zeven keer jonge ratjes krijgen, waarbij ze per zwangerschap acht tot twaalf jonge ratjes krijgen. Dit geldt zowel voor de bruine, als voor de zwarte rat. Wel krijgt een zwarte rat doorgaans meer jongen in een jaar dan een bruine rat. Dit komt onder meer door het feit dat een zwarte rat eerder geslachtsrijp is.

Waarom kan ik geen rattengif meer kopen?

Het gebruik van muizen- en rattengif is niet langer toegestaan door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB). Dit besluit werd onder meer genomen om te voorkomen dat andere dieren het vergif ook tot zich nemen en daardoor net als de ratten en muizen zullen sterven. Niet voor niets wordt sterk afgeraden om het muizen- en rattengif binnen woningen te gebruiken. Overigens is het muizen- en rattengif nog steeds online te bestellen. Daarbij komt het nog steeds voor dat mensen het vergif binnen hun woning gebruiken om het ongedierte te bestrijden.

Heb ik last van wespen of bijen?

Er zijn veel mensen die wespen en bijen door elkaar halen. Niet vreemd ook, want dit ongedierte is allebei geel en zwart van kleur. Wanneer u een geel-zwart gestreept beestje ziet vliegen, weet u mogelijk niet of het een bij of wesp betreft. Toch kunt u bijen en wespen betrekkelijk eenvoudig uit elkaar halen. Zo zijn de kleuren van de wesp vele malen feller dan die van de bij. Qua uiterlijk kunt u dit ongedierte ook onderscheiden door de breedte van de taille. Zo heeft de bij een brede taille en de wesp een smalle. Tot slot kunt u bijen herkennen aan hun haartjes. Wespen hebben namelijk geen haren. Ook op basis van hun behoeften kunt u bijen en wespen onderscheiden. Zo komen wespen op menselijk, vaak zoet, eten af. De bij richt zich doorgaans uitsluitend tot bloemen, omdat deze nectar en stuifmeel bevatten.

Ik zie wespen in huis, heb ik te maken met een wespennest?

Wespen in uw woning hoeft niet direct te betekenen dat u te maken heeft met een wespennest. Het kan namelijk ook zo zijn dat het ongedierte via een openstaand raam of openstaande deur binnen is gekomen. Deze kans is zeer groot wanneer u zoetigheid heeft laten slingeren in huis. Wespen zijn hier namelijk gek op. Indien er meerdere wespen aanwezig zijn in uw huis, kan er wel sprake zijn van een nest. Daarom is het verstandig de situatie goed in de gaten te houden. Als het aantal wespen in huis gelijk blijft of zelfs toeneemt, heeft u mogelijk te maken met een wespennest.

Wat zijn de meest voorkomende plekken van een wespennest?

Een wespennest kan op verschillende plekken voorkomen. Toch zien we dat wespen vaak dezelfde soort plekken uitkiezen voor hun nest. Zo duikt een wespennest bijvoorbeeld vaak op onder de dakgoot of tussen houten balken. Veel mensen kijken hier niet vaak naar, waardoor het ongedierte ongestoord aan hun nest kan bouwen.

Dat wespen hun nest alleen buitenshuis bouwen, is een fabel. Steeds vaker zien we dat dit ongedierte een schuur of zelfs een woning uitzoekt voor hun schuilplaats. Een wesp kan zijn nest bijvoorbeeld bouwen in de spouwmuur van uw woning. Daarnaast komt het geregeld voor dat een wesp de nok van een schuur of bijgebouw uitkiest om zich te vestigen.

Wat moet ik doen bij wespenoverlast?

Wespen kunnen de nodige overlast veroorzaken. Veel mensen gaan het ongedierte te lijf bij overlast. Verstandig is dit echter niet. Wespen worden dan agressief en kunnen gaan steken. Bij overlast kunt u beter gebruik maken van de expertise van professionele bestrijders. Het is wel verstandig om dit zo snel mogelijk te doen aangezien de overlast snel groter en groter zal worden.

Is het altijd nodig om een wespennest te bestrijden?

Het ontstaan van een wespennest begint altijd met de koningin. In het begin gaat het dus om slechts één enkele wesp. Zodra zij een begin gemaakt heeft met het nest, zet zij hier haar eerste eitjes af. Voordat u er erg in heeft, bestaat het nest al uit enkele tientallen wespen. En het nest blijft vervolgens alleen maar groeien en groeien wanneer u er niets tegen doet. Het is dus wel degelijk zaak om een wespennest te bestrijden. Indien u er niets tegen doet, kan het nest grootse vormen aannemen. De overlast wordt in dat geval natuurlijk ook alleen maar erger. Alleen wanneer u het nest ver na de winter ontdekt, is bestrijden vaak niet meer nodig. Het nest is dan waarschijnlijk al verlaten. Hierdoor kunt u het nest doorgaans zonder problemen verwijderen.

Kan ik zelf wespen bestrijden of een wespennest verwijderen?

Het verwijderen van een nest of het bestrijden van wespen is erg gevaarlijk. Wespen zullen erg agressief worden en voor sommige mensen kan dit desastreuze gevolgen hebben. Laat dit dus ten alle tijden over aan een professionele ongediertebestrijder.  Dit is niet duur en zo bent u verzekerd van kwalitatieve bestrijding zonder risico’s.

Gebruiken jullie dezelfde middelen als uit de doe-het-zelf winkels?

NEE, wij gebruiken niet dezelfde middelen als uit doe-het-zelf winkels. Voor het bestrijden van wespen hebben wij namelijk onze eigen bestrijdingsmiddelen. Deze zijn agressiever dan de middelen uit doe-het-zelf winkels. Wespen bestrijden is zodoende een stuk effectiever. Sommige van onze middelen hebben wel veel weg van de middelen uit doe-het-zelf winkels. Helemaal hetzelfde zijn ze echter niet. Wij kunnen u dan ook niet garanderen dat de middelen uit doe-het-zelf winkels altijd effectief zijn voor het bestrijden van wespen.

Krijg ik bij jullie garantie na het verwijderen van een wespennest?

JA. Indien u een beroep op ons doet voor het verwijderen van een wespennest, weet u zeker dat het nest straks verdwenen is. Desondanks kan het toch voorkomen dat er opnieuw een nest ontstaat op dezelfde plek. Om te voorkomen dat u dan opnieuw opdraait voor de kosten, werken wij met seizoengarantie. Dit houdt in dat wij zonder extra kosten nogmaals langskomen wanneer er in hetzelfde seizoen opnieuw een nest opduikt. Het dient daarnaast om dezelfde plek te gaan als het eerste nest. Onze garantie vervalt zodra de winter zijn intrede doet. In de wintermaanden sterft een wespennest namelijk vanzelf uit. Onze garantie geldt overigens niet indien u het advies van onze bestrijder (gedeeltelijk) in de wind heeft geslagen.

Wat kost het verwijderen van een wespennest?

De prijs voor het verwijderen van een wespennest kunnen wij u niet op voorhand geven. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren:

– De omvang van het nest
– De locatie van het nest
– Bestrijdingsmethode

Meest voorkomende situatie

In de meeste gevallen gaat het om het verwijderen van één wespennest. Hierbij gebruiken wij vaak wespenpoeder.

Uitzonderlijke gevallen

In uitzonderlijke gevallen kan het ook zijn dat u te maken heeft met een heuse wespenplaag. Hierbij heeft u soms te maken met meerdere wespennesten.