✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Heeft u last van spinnen?

Zoek op uw plaats

Spinnen bestrijden in en rond uw woning

Wist u dat er over de hele wereld meer dan 35.000 verschillende spinnensoorten voorkomen? Van deze duizenden spinnensoorten komen er in Nederland circa 650 voor. Veel mensen zijn bang voor spinnen door hun opvallende vorm en de snelheid waarmee ze naar u toe kunnen komen. In veel gevallen doen de in Nederland voorkomende spinnensoorten echter geen kwaad. Daarbij zijn spinnen net zo bang voor mensen, waardoor ze niet snel naar mensen toe zullen lopen. Spinnensoorten komen zowel binnen woningen als in tuinen voor. Doordat het diertje zich goed weet te verstoppen is spinnen bestrijden niet altijd even gemakkelijk. De Bestrijdingsbrigade kan hulp bieden bij de bestrijding van deze ongediertesoort. Verschillende bestrijdingsmiddelen maken dat het dier niet snel terug zal keren.

 

spinnen bestrijdenHoe komen spinnen in uw huis?

Voordat u aan spinnen bestrijden kunt denken, is het verstandig om u te laten informeren over hetgeen de spinnen naar uw woning lokt. Spinnen bestrijden is immers een oplossing, maar veel beter is het om spinnen standaard buiten uw woning te houden! Door de spinnen geen reden te geven om bij uw woning naar binnen te komen, hoeft u ze op termijn niet vaker te bestrijden. Dit bespaart u moeite en uw andere gezinsleden angst! Naast de angst die spinnen bij mensen kunnen veroorzaken is het vaak een onhygiënisch gezicht, wanneer er grote spinnenwebben in de hoeken van uw kamers hangen. Doordat spinnenwebben vaak tegen het plafond gebouwd worden, zijn deze niet altijd even gemakkelijk te verwijderen.

 

Waar komen spinnen op af?

Spinnen worden aangetrokken door andere kleine beestjes. Nadat de spinnen een web hebben gebouwd gebruiken zij kleine vliegjes of mugjes als eten. In dit opzicht zijn spinnen hele bruikbare dieren! Onder meer een garage is om deze reden een goede uitvalsbasis voor spinnen. Ook warme en donkere hoekjes in een kamer vormen de ideale plek voor spinnen om een web te bouwen.

 

Welke soorten spinnen komen voor in Nederland?

Eerder op deze pagina werd al beschreven dat er wereldwijd maar liefst 35.000 verschillende spinnensoorten zijn. Hoewel de meeste spinnen weinig kwaad doen bij mensen, zijn sommige spinnen gevaarlijk. In Nederland leven in het wild enkel ongevaarlijke spinnen. Al lijkt dat wellicht soms anders, als u de reactie van mensen om u heen ziet bij de aanwezigheid van een spin. Binnen Nederland komen 650 verschillende spinnensoorten voor. Deze spinnen zullen niet allemaal naar uw woning trekken.

 

Spinnen die u binnen uw woning aantreft

Spinnen bestrijden zal ertoe leiden dat u verschillende spinnensoorten zal herkennen. Van de 650 spinnensoorten die in Nederland voorkomen, zijn de kelderspin, de huisspin, de wolfspin en de zakspin de meest bekende soorten. Deze spinnen leven veel binnen en rondom woningen. Ook de hooiwagen is een opvallende spin, die u herkent aan zijn grote lange poten met het kleine lichaam in het midden.

 

Waarom maken spinnen spinnenwebben?

spin in webSpinnen kunnen mensen behoorlijk wat angst inboezemen! Mensen zijn bang dat de spinnen op ze komen zitten of dat spinnen onder hun kleding kruipen. Zoals eerder al werd aangehaald zijn spinnen vaak ontzettend bang voor mensen. Daarbij verstoppen de spinnen zich in grote webben in de hoeken van kamers. In veel gevallen wordt zo’n spinnenweb tegen het plafond gebouwd. Waarom maken spinnen deze spinnenwebben? In veel gevallen wordt het web als een vangnet gebruikt voor andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan kleine vliegjes en mugjes! Zodra deze dieren in het web vliegen, zorgt de spin dat het diertje wordt ingewikkeld. Zo zal deze niet meer ontsnappen en heeft de spin zijn voeding binnen. Een spinnenweb is zodoende erg belangrijk voor spinnen! Ook de jongen van een spin worden vaak rond het spinnenweb achtergelaten. Hier is door de tijd heen voldoende voedsel verzameld voor de jongen. U herkent de jongen aan een pluizig bolletje aan de rand van een spinnenweb.

 

Hoe kan ik zelf spinnen bestrijden?

Het zal u duidelijk zijn dat het spinnenweb ontzettend belangrijk is voor een spin. Spinnen bestrijden begint zodoende ook bij het verwijderen van een spinnenweb uit uw ruimtes. Door het spinnenweb weg te halen heeft een spin geen goede uitvalsbasis meer om vliegen te vangen. In het meest gunstige geval gaat de spin naar buiten, om daar op zoek te gaan naar een nieuwe uitvalsbasis of ander voedsel. Daarbij kan het voorkomen dat de spin sterft, doordat deze geen voedsel meer tot zijn beschikking heeft.

Ook kunt u de spinnen bestrijden middels een stofzuiger. De kracht waarmee een stofzuiger vuil aanzuigt is voldoende om de spinnen van uw plafond of muren te halen. Zo hoeft u het dier zelf niet aan te raken. Iets wat veel mensen eng vinden! Spinnen bestrijden op deze manier is echter niet altijd even efficiënt. Zeker wanneer u de zak met de spin in de stofzuiger laat zitten. Verstandiger is het om een professionele partij in te schakelen voor het bestrijden van spinnen.

 

Voorkomen van spinnen in huis

Eerder op deze pagina werd al beschreven waar de spinnen door worden aangetrokken. De warme, vaak ietwat donkere hoekjes in uw kamers kunnen voor spinnen een ideale uitvalsbasis vormen. Met name in het najaar zullen de spinnen hier beginnen aan de opbouw van hun spinnenweb. Wanneer er binnen uw woning maar weinig andere ongediertesoorten leven, zal de spin al snel op zoek gaan naar een nieuwe plek. De spin gebruikt zijn web immers om vliegjes en mugjes te vangen. Zorg er daarom voor dat u niet alleen spinnen bestrijdt, maar zeker ook andere ongediertesoorten. U woning wordt zo minder aantrekkelijk voor de spin! Daarbij is het belangrijk om een spinnenweb zo vroeg mogelijk te verwijderen. De kans is groot dat de spin hierdoor al snel naar een andere plek zal kruipen.

webToegestane middelen voor spinnenbestrijding

Spinnen bestrijden binnen uw woning of garage mag in principe met alle bestrijdingsmiddelen die u kunt vinden. Houd er hierbij rekening mee, dat het gebruik van deze middelen niet altijd even efficiënt is. Daarbij zijn de middelen in sommige gevallen bepaald niet milieuvriendelijk. Denk bijvoorbeeld aan bestrijdingssprays tegen spinnen in huis. Spinnen bestrijden kan met deze giftige sprays niet alleen slecht zijn voor het milieu, maar ook voor uw gezondheid en die van andere gezinsleden. Mocht u toch voor zo’n spray kiezen, dan is het belangrijk om uw kinderen en huisdieren enkele dagen uit de ruimte te houden. U kunt de ruimte na het gebruik van de spray schoonmaken, om te voorkomen dat gezinsleden met de bestrijdingsmiddelen in aanraking komen.

Een milieuvriendelijke oplossing tegen spinnen is het gebruik van een speciale spinnenvanger. U hoeft de spin hierbij niet zelf aan te raken, maar kunt deze met een handige grijpstok vangen.

 

Onze werkwijze bij een spinnenbestrijding

Ongediertebestrijders van De Bestrijdingsbrigade maken vooraf een inventarisatie van de ongediertesoorten binnen uw woning. Spinnen bestrijden is immers meer dan het vangen van spinnen alleen: u moet ook voorkomen dat vliegjes en mugjes nieuwe spinnen aantrekken. Op basis van deze analyse gebruiken we verschillende dier- en milieuvriendelijke middelen om de spinnen te bestrijden. Niet alleen een goede keuze voor de spinnen, maar zeker ook voor u en uw huisgenoten.

Wilt u ook af van die vervelende spinnen in huis? Neem in dat geval contact met onze ongediertebestrijders op! Wij adviseren u graag over de mogelijkheden die we u kunnen bieden bij de bestrijding van spinnen in huis.

De zes voordelen van De Bestrijdingsbrigade op een rijtje:

  • Landelijke dekking
  • Klantgerichte oplossing
  • Bestrijding & preventie
  • Innovatief
  • Flexibel & betrokken
  • 24/7 bereikbaar

Ongediertebestrijding
Werkgebied

De Bestrijdingsbrigade is in heel Nederland actief. U vindt ons onder andere in de volgende plaatsen:

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.

Waar kunnen we u van dienst zijn?