Ongediertebestrijding in supermarkten

Jumbo dicht vanwege ongedierte

Ongediertebestrijding in supermarkten

Ongedierte komt doorgaans voor op plekken waar voedsel in ruime mate aanwezig is. Daarom komen deze beestjes ook regelmatig in supermarkten voor. Voor supermarkten is het van groot belang om ongedierte tijdig te bestrijden. Ongedierte kan het voedsel namelijk besmetten en dat kan weer gevolgen hebben op de gezondheid van klanten. In mei van dit jaar werd de Jumbo in het winkelcentrum MegaStores in Den Haag nog gesloten als gevolg van de aanwezigheid van ongedierte. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) controleert steeds strenger op de ongediertebestrijding door supermarkten.

Harde maatregelen

De NVWA neemt harde maatregelen tegen supermarkten die het niet zo nauw nemen met ongediertebestrijding. In eerste instantie krijgt een bedrijf nog een waarschuwing. Wanneer hier echter niets of te weinig mee gedaan wordt, volgt direct een flinke boete. Supermarkten die meer dan eens niet optreden bij overlast door ongedierte, kunnen harder gestraft worden door de NVWA.

Voorkom sluiting door preventie

Wanneer u een supermarkt in Den Haag heeft, is het van belang ongedierte buiten de deur te houden. Indien er ongedierte in uw supermarkt aanwezig is, is de kans groot dat u klanten verliest aan concurrenten. Om ongediertebestrijding in Den Haag te voorkomen, is preventie van groot belang. Een supermarkt kan namelijk de nodige maatregelen treffen om overlast door ongedierte te voorkomen. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Neem dan eens contact op met een professionele ongediertebestrijder in Den Haag.

Ongedierte tijdig bestrijden

Preventie werkt over het algemeen goed om ongedierte buiten de deur van een supermarkt te houden. Dit wil echter nog niet zeggen dat ongedierte helemaal niet meer voor kan komen in een supermarkt. Indien er toch ongedierte aanwezig is in uw supermarkt in Den Haag, moet u direct ongediertebestrijding uit laten voeren. Door het ongedierte in een vroeg stadium te bestrijden, voorkomt u dat het ongedierte uitgroeit tot een plaag. Een plaag kunt u maar beter voorkomen, want dit kan resulteren in een forse boete en zelfs in sluiting van uw supermarkt.