Vuilniszakken in de achtertuin zorgen voor stank en ongedierte

vuilnis

Vuilniszakken in de achtertuin zorgen voor stank en ongedierte

Een schone leefomgeving is voor veel mensen heel wat waard. Laatst was het raak in de omgeving van Roosendaal. Een vieze situatie in de achtertuin van één van de bewoners van een wijk zorgde voor veel overlast. Buurtbewoners hadden geklaagd over stank die uit de tuin de rest van de wijk in walmde.

Een schone tuin is goed voor de leefomgeving

De boosdoener moest maar liefst 370 euro aftikken voor de boete die door de politie werd opgelicht. Het toont des te meer aan dat het niet de moeite waard is om afval in de tuin te laten liggen.

Toch zien we dat veel mensen afval in de tuin opslaan. Natuurlijk hebben veel mensen de containers in de tuin staan – je zet ze immers ook niet binnen – maar we zien ook regelmatig dat vuilniszakken met afval in de tuin worden bewaard om ze te bewaren tot de container geleegd is of geleegd wordt.

Ons dringende advies is om dat vooral niet te doen. Door het afval regelmatig weg te gooien en de container goed af te sluiten, zorgt u voor een schonere leefomgeving. Ongedierte zal er veel minder snel gaan nestelen waardoor het minder aantrekkende werking heeft dan wanneer er tal van afvalzakken liggen. Vooral muizen en ratten houden er van als er wat afval te vinden is, maar ook vliegen en wespen weten altijd wel hun etensresten te vinden.

Last van dergelijke problemen? Schakel een ongediertebestrijder in!

Heeft een van uw buren een tuin vol afval terwijl u wel echt uw best doet om de boel schoon te houden? Wanneer de ratten eenmaal door de viezigheid gelokt zijn, krijgt u ze niet meer zo snel weg. Mochten de ratten er eenmaal zitten, dan kunt u het beste een ongediertebestrijder in Roosendaal inschakelen. Vaak kunnen zij de dieren of wespennesten binnen korte tijd bestrijden.