Hilversummers hebben te maken met een rat in de wc

rat in toilet

Hilversummers hebben te maken met een rat in de wc

Voor veel mensen vormt een rat in huis een grote nachtmerrie, laat staat als de rat zich in uw toiletpot bevindt! Het overkwam een vrouw uit Hilversum, die ’s nachts werd opgeschrikt door deze ongewenste bezoeker. Toen de vrouw gebruik wilde maken van het toilet, merkte zij dat de bril nat geworden was. Bij het inschakelen van de verlichting vond ze naast haar toilet verschillende keutels, die ze direct opruimde. Pas toen er even later opnieuw keutels lagen en er een penetrante geur in haar toilet hing, merkte ze dat er iets niet in de haak was.

Ook andere bewoners van het complex waar deze vrouw woonde kregen bezoek van de rat. Volgens de vrouw begon een van haar buurmeisjes te gillen toen zij de staart van een rat onder de wc-bril zag bewegen, gevolgd door een plons in het water.

Oplossing voor de rat in het toilet

Om te voorkomen dat de rat zich ook naar andere ruimtes binnen de woning zou begeven, besloot de vrouw de badkamer hermetisch af te sluiten en ook de deksel op de wc-bril te leggen. Op het moment dat de vrouw naar het toilet moest tikte ze een aantal keer hard op de wc-bril, om er zeker van te zijn dat de rat terug het riool in zou zijn gegaan. Meest opvallende aan deze zaak is het feit dat er weinig aan de rattenplaag gedaan wordt.

Verantwoordelijkheid voor het oplossen van de rattenplaag

Meerdere keren klopte de bewoonster aan bij haar verhuurder, die op de hoogte is van de rattenplaag in het complex. Eerder werden de ratten ook al op balkons en in de regenpijpen van het gebouw opgemerkt door bewoners. Volgens een specialist in de ongediertebestrijding in Hilversum is het van groot belang dat de rattenplaag spoedig aangepakt wordt om erger te voorkomen. Deze specialist geeft aan dat ratten zich snel kunnen voortplanten en daarbij ziektes met zich mee kunnen dragen.