Zo wordt er in Tilburg ongedierte voorkomen in je afvalcontainer

Container ongedierte Tilburg

Zo wordt er in Tilburg ongedierte voorkomen in je afvalcontainer

TILBURG – De temperaturen in Tilburg zijn weer naar een heerlijk zomers niveau gestegen. Een ontwikkeling waar veel mensen blij van worden. Een lekker hoge temperatuur en stralende zon zorgen immers voor perfecte omstandigheden om lekker buiten in de tuin te zitten of een bezoek aan een zwembad te brengen. Het warme weer komt echter ook met enkele nadelen. Zo zijn bijvoorbeeld veel ongediertesoorten en wespennesten extra actief in de zomer. Een plek waar je in deze periode een verhoogde kans op overlast kan ervaren is de afvalcontainer. De ongediertebestrijding Tilburg heeft daarom een aantal tips opgesteld die je in staat stellen om ongedierte in je afvalcontainer te voorkomen.

Container in de schaduw zetten

Ongedierte, zoals vliegen en kakkerlakken, komen op de geur van rottend afval af. Als het rottingsproces van een GFT container in werking wordt gezet zal dit dan ook zeker de nodige ongediertesoorten aantrekken. Dit proces kan je vertragen door in de zomer de container op een zo koel mogelijke plaats in de schaduw te zetten.

Deksel op een kiertje laten staan

Een afgesloten afvalcontainer die buiten staat in de zomer is een plek waar de temperatuur steeds hoger wordt en dit zal meer en meer stank veroorzaken. Een tip van de ongediertebestrijding Tilburg is om dit tegen te gaan door de deksel van de container op een kiertje te laten staan. Dit kan heel makkelijk door simpelweg een stukje hout onder de deksel te leggen.

Etensresten in een krant wikkelen

Rottende etensresten, en in het bijzonder vlees- en visresten, zullen de meest onplezierige soorten ongedierte aantrekken. De ongediertesoorten die zich met rottend vlees voeden zijn namelijk niet de meest hygiënische dieren. Om te voorkomen dat deze hun weg naar jouw afvalcontainer weten te vinden kan je de etensresten eerst in een krant wikkelen voordat je deze in de container gooit.

Ongedierte verjagen met mottenballen

Een handige tip van de ongediertebestrijding in Tilburg om het gros van de overlast veroorzaakt door ongedierte te voorkomen is enkele mottenballen aan de container hangen. Mottenballen zijn niet alleen effectief in het verjagen van motten. Meerdere soorten ongedierte zijn niet van de geur gediend en zullen bij je afvalcontainer vandaan blijven als er enkele mottenballen aan het handvat hangen.