Restaurant in Eindhoven van muizen af door ongediertebestrijder

Ongedierte in Eindhoven

Restaurant in Eindhoven van muizen af door ongediertebestrijder

EINDHOVEN – Restaurants en muizen is geen goede combinatie. Iedere restauranthouder is ten alle tijden zeer alert op signalen dat de knaagdieren in het pand aanwezig kunnen zijn. Het zien van muizenkeutels is een duidelijke indicatie dat er een probleem met muizen bestaat. Het is dan tijd om als eigenaar van een restaurant meteen actie te ondernemen om van dit probleem af te komen. Dit is althans wat een normaal persoon zou verwachten dat er gebeurt na de vaststelling dat muizen aanwezig zijn. Schijnbaar was de eigenaar van een wokrestaurant in Eindhoven niet zo snel met het ondernemen van actie. De ongediertebestrijding Eindhoven is namelijk niet ingeschakeld en daardoor heeft het restaurant een boete gekregen en is onder verscherpt toezicht komen te staan.

NVWA vindt honderden muizenkeutels en komt in actie

Het probleem met muizen in het wokrestaurant in Eindhoven nam zelfs zo grote vormen aan dat bezoekers van het restaurant klachten begonnen in te dienen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Zij hadden muizen zien lopen. De NVWA besloot daarop inspecteurs langs het restaurant te sturen en die troffen honderden muizenkeutels in het restaurant aan. Voedselwaren in de koeling waren zelfs verontreinigd met de keutels van muizen. Dit is een groot gevaar voor de volksgezondheid en het restaurant heeft dan ook een boete opgelegd gekregen. Gelukkig is de NVWA wel goed in het actie ondernemen want zij hebben het restaurant daarna nog scherp in de gaten gehouden. Meer dan drie boetes binnen twee jaar zorgden ervoor dat zij onder verscherpt toezicht zijn komen te staan. Deze laatste waarschuwing heeft de restauranteigenaar in Eindhoven schijnbaar wel tot het nemen van actie gedwongen.

Toezicht opgeheven na inschakelen ongediertebestrijding

In een rapport dat openbaar is gemaakt na aanvraag van RTL Nieuws is te lezen dat de eigenaar van het wokrestaurant na het verscherpte toezicht heeft gemeld van ongediertebestrijder te zijn gewisseld. De ongediertebestrijding Eindhoven zou graag willen weten wie deze vorige ongediertebestrijder dan zou moeten zijn geweest. De zogenaamde professional heeft dan namelijk zeer belabberd werk afgeleverd. Het inhuren van een nieuwe ongediertebestrijder heeft schijnbaar toch geholpen. Het rapport meldt namelijk dat de NVWA in januari van 2016 geconcludeerd heeft dat verder verscherpt toezicht niet meer nodig was omdat de problemen met muizen inmiddels waren verholpen.