Huis ingepakt om ongedierte te bestrijden

ingepakt huis

Huis ingepakt om ongedierte te bestrijden

Ongedierte vormt voor veel mensen een grote ergernis. Dit is dan ook de reden dat huishoudens er alles aan proberen te doen om ongedierte zo goed mogelijk tegen te gaan. Denk aan het afdekken van etenswaren, het dichten van kieren tussen kozijnen of in uw muren, enzovoorts. Op deze manier is de kans relatief klein dat het ongedierte uw woning binnentrekt.

In sommige gevallen blijkt dat deze preventieve maatregelen al te laat zijn. Het ongedierte wat zich binnen uw woning bevindt moet in dit geval bestreden worden. U kunt hierbij kiezen voor het bestrijden van ongedierte met chemische middelen uit de winkel, het inschakelen van een ongediertebestrijdingsdienst, etc. Wist u dat men in het uiterste geval kiest voor het inpakken van een woning? De ongediertebestrijding in Utrecht koos onlangs voor deze ingrijpende maatregel.

Ongedierte bestrijden door woning in te pakken

In Vinkeveen, een plaats nabij Utrecht, werd onlangs een woning ingepakt met zwartgeel zeil, wat moet helpen bij het bestrijden van het ongedierte in de woning. Het bleek nauwelijks mogelijk te zijn om het ongedierte met gebruikelijkere bestrijdingsmiddelen aan te pakken. Om te voorkomen dat er een ernstige schade aan de woning zou ontstaan, koos men voor het inpakken van de woning. Hierbij werd ook de ruime omgeving van deze woning afgezet met linten en bouwhekken, om te voorkomen dat voorbijgangers gevaar liepen.

Hoe werkt het inpakken van een huis?

Bij het inpakken van een woning om ongedierte tegen te gaan maakt men gebruik van een zeil, wat rondom de woning bevestigd wordt. De woning zelf is hierdoor tijdelijk onbewoonbaar. Wanneer de woning volledig bedekte is met een zeil wordt deze volgepompt met gas. Dit gas doodt het ongedierte binnen de woning en voorkomt dat het ongedierte zich op een later moment opnieuw kan verspreiden. Nadat de woning met gas is volgepompt duurt het vaak nog vier tot vijf dagen, voordat de woning weer volledig bewoonbaar is. Het gas moet immers eerst volledig weggetrokken zijn.   

Foto: © Petershotnews.nl