Maatregelen na overlast van ratten bij appartementen in Nijmegen

Ratten Nijmegen

Maatregelen na overlast van ratten bij appartementen in Nijmegen

NIJMEGEN – Overlast van ratten en andere ongediertesoorten bij een appartementencomplex in Nijmegen hebben de betrokkenen gedwongen om maatregelen te nemen. De bewoners van maar liefst 250 appartementen, gelegen aan de Handelskade in Nijmegen, hadden eerder dit jaar geen andere mogelijkheid dan hun vuilniszakken met afval open en bloot op straat te zetten. Dit was al geen ideale situatie die voor de nodige problemen zorgde. De vuilniszakken hadden namelijk een grote aantrekkingskracht op verschillende soorten ongedierte zoals ratten. Het probleem werd echter nog erger nadat de afvalophaaldienst in April van dit jaar niet in staat was het afval op te halen door wegwerkzaamheden. Maatregelen moesten (en zijn) inmiddels getroffen worden. Dit is maar goed ook meldt de ongediertebestrijding Nijmegen. Het rattenprobleem zou anders namelijk zonder twijfel tot een ware plaag zijn uitgegroeid.

Afval met spoed ophalen om ratten te voorkomen

Het afval van de bewoners aan de Handelskade in Nijmegen dat iedere week tot een grote stapels vuilniszakken op straat leidde zorgde al voor de nodige problemen. Bewoners klaagden namelijk al langere tijd over ongedierte die overlast veroorzaakten. Deze werden aangetrokken door het afval dat open op straat verzameld lag. De ongediertebestrijding Nijmegen kan beamen dat een rat zich echt niet laat tegenhouden door een simpele vuilniszak op zijn zoektocht naar voedsel. Toen in april de stapel vuilniszakken nog hoger werd, moesten er dan ook maatregelen genomen worden. Zo heeft de gemeente bijvoorbeeld met de afvalbeheerder afgesproken dat de vuilniszakken dezelfde week nog werden opgehaald. Een extra week tussen het ophalen van het afval zou de problemen immers zeker vergoot hebben.

Plaatsing van ondergrondse container effectief in bestrijding

Naast het met spoed ophalen van het afval om een groter probleem met ratten te voorkomen zijn er inmiddels meer maatregelen getroffen. Zo is in die tijd ook meteen het plan voor twee ondergrondse containers voor de bewoners een aantal weken naar voren geschoven. Deze containers onder de grond zijn in mei bij de appartementen geplaatst. Eigenaren kunnen hier toegang tot krijgen met een speciale pas. Het is volgens de ongediertebestrijding Nijmegen een effectief middel om van de ratten af te komen. Als de knaagdieren geen voedsel meer in de buurt kunnen vinden zijn zij niet meer in staat om te overleven of zich voort te planten. De ongediertebestrijding hoeft dan niet meer ingeschakeld te worden voor het bestrijden van ratten.