Amsterdam heeft te kampen met vervelende muggenplaag

Muggen onderweg naar Nederland

Amsterdam heeft te kampen met vervelende muggenplaag

Hoewel we de zomer al enige tijd achter ons gelaten hebben, zijn de muggen nog niet verdwenen. In De Baarsjes, een deel van Amsterdam, weten ze hier alles van! De wijk heeft te kampen met een ware muggenplaag, die steeds serieuzere vormen aan begint te nemen. Niet voor niets slaapt een groot deel van de bewoners van deze wijk momenteel onder een klamboe, om te voorkomen dat zij gedurende de nacht worden lek gestoken. Dat is niet het enige wat de bewoners van De Baarsjes bezighoudt. Ook zijn ze druk in de weer met stofzuigers om de beestjes uit de lucht te vangen.

Sommige mensen beginnen niet aan het vangen van de beestjes met een stofzuiger en zetten grovere middelen in. Denk aan chemische bestrijdingssprays, die moeten voorkomen dat bewoners gestoken worden. Onze ongediertebestrijding in Amsterdam raadt echter af om dergelijke sprays te gebruiken. De kans op gezondheidsrisico’s is relatief groot bij het gebruik van deze middelen!

Geen hulp van de GGD in Amsterdam

Opvallend is dat bewoners van De Baarsjes niet geholpen worden door de GGD bij het bestrijden van de muggen in hun wijk. Dit valt te verklaren door het feit dat muggen geen serieuze gezondheidsrisico’s met zich meebrengen en de GGD de noodzaak van het verdelgen van de muggen zodoende niet ziet. De GGD biedt enkel hulp in de vorm van advies over de mogelijkheden om de muggen zelf tegen te gaan en te voorkomen dat ze binnen de woningen komen.

Gelukkig kunnen bewoners wel terecht bij onze ongediertebestrijding in Amsterdam. Wij beschikken over getrainde ongediertebestrijders, die de muggen kunnen verdelgen. Ook kunnen we u helpen bij het nemen van voorzorgsmaatregelen, om te voorkomen dat de muggen al snel weer terugkeren.

Oorzaken van muggen in De Baarsjes

De muggen die zich in De Baarsjes ophouden komen zeer waarschijnlijk af op het stilstaande water in de wijk. Dit kan bijvoorbeeld het stilstaand water in een kruipruimte zijn. Eerder had men in Amsterdam-Noord te kampen met een soortgelijk probleem, waarna de grond onder een compleet huizenblok werd weggezogen en vervangen voor grind. Op de vraag van bewoners waarom een soortgelijke oplossing niet geboden wordt aan De Baarsjes reageert de GGD dat het huizeneigendom hier zeer versnipperd is. Dit maakt dat er niet een partij is die de verantwoordelijkheid neemt en een eerste stap zet. Bewoners vinden dat de gemeente zelf verantwoordelijk is voor het oplossen van de muggenplaag in De Baarsjes.