20.000 euro schade door ongedierte, het zal je maar gebeuren!

muizenvraat

20.000 euro schade door ongedierte, het zal je maar gebeuren!

OVERIJSSEL – Een echtpaar uit Losser, Twente, Overijssel, kwam tot een schrikbarende ontdekking toen ze hun camper tevoorschijn wilden halen om aan hun vakantiereis te beginnen. Het voertuig was compleet vernield door ongedierte. De schade wordt begroot op zo’n 20.000 euro en de verzekeraar keert niets uit. (Zie bovenstaande foto, bron: Tubantia)

Alleen de foto’s nog

Het echtpaar van 63 en 61 heeft alleen de foto’s nog maar. En een beschadigde camper. In de camper werden meer dan 600 eikels teruggevonden. Het bleek dat bosmuizen de camper ideaal vonden om een wintervoorraad aan te leggen.

Het echtpaar is er flink ziek van. Zeven jaar terug kocht hij de camper voor meer dan 70.000 euro. Als de camper nog in goede staat was, had hij er nu nog zo’n 50.000 voor gekregen. Het echtpaar heeft de camper voor 30.000 euro moeten verkopen.

Geen uitkering van de verzekeraar

De verzekeraar bleek alleen uit te keren wanneer de schade was toegebracht door een beschermd diersoort. Ze hoopten daarop dat de schade het werk van een steenmarter zou zijn. Helaas voor hen bleek dit niet het geval te zijn; muizen en ratten hebben de schade veroorzaakt.

De man van het echtpaar kan er met zijn verstand niet bij dat de verzekeraar niets uitkeert. Hij betaalde zo’n 1500 euro per jaar voor de all-risk verzekering maar kreeg alsnog nul op het rekest.  De verzekeraar geeft aan dat er een nog duurdere verzekering is die wel alle schade door dieren aangericht vergoedt, die had dus wel uitgekeerd in het geval van dit echtpaar.

Schade door ongedierte

Het verhaal van dit echtpaar staat niet op zichzelf. Jaarlijks brengt ongedierte voor vele miljoenen euro’s aan schade toe aan woningen en objecten in en rond Nederland. In het geval van de camper is het nog extra zuur omdat de aanwezigheid van het ongedierte pas zeer laat werd opgemerkt. Hebt u ook een camper of een caravan, controleer dan eens in de paar maanden het voertuig er voor staat. Zo kunt u problemen in een vroeg stadium opsporen.

Ook last van ongedierte?

Hebt u last van ongedierte in de buurt van Enschede of vermoedt u ook maar dat ongedierte aanwezig is? Wacht dan niet langer en schakel dan nu de ongediertebestrijding in. Daarmee kunt u voorkomen dat u ook iets dergelijks overkomt. De ongediertebestrijding kan uiteraard eveneens preventieve maatregelen treffen om er zo voor te zorgen dat de kans op een dergelijke gebeurtenis helemaal klein wordt.