Ratten bestrijden doe je zo!

Ratten bestrijden

Ratten bestrijden doe je zo!

Ratten bestrijden?! Wanneer u te maken heeft met een rattenplaag in huis, is het raadzaam om deze zo snel mogelijk te laten verhelpen. Wist u bijvoorbeeld dat een zwarte en bruine rat, de meest voorkomende rattensoorten in Nederland, zich razendsnel kunnen voortplanten? Een bruine rat kan zich gedurende het hele jaar voort blijven planten, mits de rat voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Na een draagtijd van 21 tot 23 dagen kan een vrouwtjes rat een tot twintig nieuwe ratten krijgen, waarbij het gemiddeld aantal jongen twaalf tot zeventien is. Op jaarbasis krijgt het vrouwtje van de bruine rat op deze manier al snel meer dan dertig jongen! Dit toont aan hoe snel de aanwezigheid van ratten binnen en buiten uw woning kan uitgroeien tot een serieuze rattenplaag. Des te sneller u de ratten professioneel laat bestrijden, des te kleiner is de kans op een ernstige schade.

 

Help! Ik heb last van ratten in huis, wat nu?

Zoals reeds beschreven is het bij ratten in huis van belang dat u deze zo snel mogelijk laat bestrijden. Voor het bestrijden van ratten kunt u terecht bij De Bestrijdingsbrigade! Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen om de ratten op een professionele en zo dier- en milieuvriendelijke manier te bestrijden. Het gebruik van gifstoffen is sterk af te raden, aangezien dit ook uw eigen gezondheid of die van uw kinderen en huisdieren in gevaar kunnen brengen. Voordat de ratten bestreden kunnen worden, is het belangrijk dat u weet hoe u ratten in huis op kunt merken.

 

Hoe herken ik overlast van ratten in mijn huis?

Ratten

Voordat u begint met het bestrijden van ratten in huis, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat er daadwerkelijk ratten in huis leven. U kunt immers ook te maken hebben met muizen, of soortgelijke ongediertesoorten. Een rat in huis herkent u onder meer aan krassende geluiden tussen uw muren, boven uw plafond of onder uw vloer. Dit is het geluid wat veroorzaakt wordt door ratten die rondlopen. Hun scherpe nageltjes zorgen hierbij voor een krassend geluid. Ook kunt u zwarte en bruine ratten herkennen aan hun uitwerpselen. Deze uitwerpselen zijn donker van kleur en hebben een langwerpige vorm (10 tot 20 millimeter lang).

 

Bij een serieuze rattenplaag in huis kan er daarbij een nare geur in uw ruimtes komen te hangen. Deze geur ruikt naar muskus en ammonia en zal vooral op te merken zijn rond af te sluiten ruimtes, zoals een cv-ketelkast, uw meterkast, of een soortgelijke kast. Wanneer u deze geur opmerkt, zouden er mogelijk uitwerpselen op te merken moeten zijn in deze ruimte. Zo weet u zeker dat er ratten in de ruimte hebben geleefd of nog steeds leven.

Tip: kijk niet alleen in huis, maar ook in uw tuin als u last denkt te hebben van ratten in huis!

 

Ratten in de tuin opmerken
Doordat het in uw tuin wat stiller zal zijn dan in huis, kan het voorkomen dat een rat zich door uw tuin begeeft en u deze van binnen uw woning opmerkt. Denk bijvoorbeeld aan ratten die zich in de van bomen gevallen bladeren begeven. Een rat kan hier een nestje bouwen, maar bijvoorbeeld ook op zoek zijn naar eten om haar jongen te voeden. De nesten die door ratten gemaakt worden bevinden zich vaak in composthopen, onder schuren of bijvoorbeeld onder een stapeltje bielzen of planken. Hier zullen de ratten niet snel opgemerkt worden, waardoor ze in alle rust een nestje kunnen bouwen. Woelratten bestrijden voorkomt dat u te maken krijgt met een ernstige schade aan uw tuin.

 

Last van ratten? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade de ratten bestrijden!

 

Ratten verjagen op een diervriendelijke manier

Er zijn verschillende manieren om ratten te verjagen, wanneer deze zich in uw woning of tuin ophouden. U kunt bijvoorbeeld een voerdoos gebruiken, die de ratten direct doodt in een bijbehorende rattenklem. Een rattenklem is diervriendelijker dan een rattenval, aangezien de rattenval de dieren nog enige tijd in leven houdt. Vaak wordt de gevangen rat pas na een wat langere tijd opgemerkt, waardoor deze alsnog zal sterven. Bij het gebruik van een rattenklem is het beestje vaak meteen dood, waardoor deze geen pijn zal ervaren. Mocht u toch een rattenval willen gebruiken, dan is het belangrijk om deze dagelijks te controleren. De dieren die u met een rattenval gevangen heeft, dient u op een afstand ver van uw woning uit te zetten. Zo voorkomt u dat de ratten al snel weer bij uw woning terugkeren.

 

Ratten verdelgen, welke middelen worden er voor gebruikt?

RatRatten verdelgen met chemische middelen is tegenwoordig niet meer toegestaan voor particuliere woningbezitters. Aan het gebruik van chemische middelen zitten grote gevaren voor uw gezondheid, die van uw kinderen en die van huisdieren. Wanneer zij met de gifstoffen in aanraking komen, kunnen ze ernstig ziek worden. Daarbij zouden andere dieren de gifstoffen als voedsel kunnen aanzien als u deze middelen buiten de deur gebruikt. Dit maakt dat het gebruik van gifstoffen om ratten te verdelgen tegenwoordig niet meer toegestaan is.

 

Onze ervaren ongediertebestrijders hebben een ruime ervaring in het gebruik van chemische middelen. Doordat wij enkel met gecertificeerde ongedierteverdelgers werken, bent u verzekerd van een verantwoord gebruik van deze middelen. Wij kunnen u vooraf adviseren over de precieze middelen die wij kunnen gebruiken naast de eerder beschreven rattenval en –klem.

 

Rattenbestrijding laten uitvoeren door een professional

Zeker wanneer u met een heuse rattenplaag te maken heeft, is het erg lastig om ratten zelf te bestrijden. Ratten bestrijden met enkel een of twee rattenvallen of rattenklemmen is vaak niet effectief. Er hoeven maar een of twee ratten in leven te blijven, om al snel weer te maken te krijgen met een nieuwe rattenplaag. Zoals eerder in dit artikel beschreven werd kunnen de ratten zich immers razendsnel voortplanten. Reden genoeg om een professional in te schakelen voor de rattenbestrijding in uw woning.

Deze professional vindt u bij De Bestrijdingsbrigade! Met een ruime ervaring in het bestrijden van ratten van andere ongediertesoorten, kunnen we u altijd een passende oplossing bieden. Wij gaan net zolang door tot we alle ratten uit uw woning verjaagd hebben!

Heeft u hulp nodig bij het bestrijden van ongedierte? Neem dan contact op met De Bestrijdingsbrigade.

Tags:


Waar kunnen we u van dienst zijn?