Zwartbruine spekkever

Zwartbruine spekkever

Zwartbruine spekkever

De larve van de zwartbruine spekkever voedt zich met droge dierlijke resten en kan daarom op onder andere gedroogde vleesproducten voorkomen. Indien een vrouwelijke zwartbruine spekkever een weg weet te vinden in een opslagplaats van dit soort producten dan kunnen de kevers tot een ware plaag uitgroeien. De volwassen zwartbruine spekkever is ongeveer 6 tot 9 mm in lengte. Zoals de naam van het insect al doet vermoeden hebben zij een zwartbruine kleur. Over het gehele lichaam is de zwartbruine spekkever licht behaard. Op de rug zijn korte zwarte en gele haartjes zichtbaar. Op de buik zijn dit voornamelijk gele haren.

De larven van de keversoort zijn bruin van kleur en hebben een lichtgekleurde band over het lichaam dat 12 tot 14 mm in lengte is. Zoals gezegd voeden zij zich met droge dierlijke resten. Dit is dan ook de plek waar het vrouwtje van de zwartbruine kever haar eitjes legt. De ontwikkeling van ei tot volwassen kever kan tussen de 1 en 8 maanden in beslag nemen, afhankelijk van de omstandigheden.

Ik heb een spekkever in huis, wat te doen?

Zoals eerder in dit artikel beschreven werd kunnen de vrouwtjes van de spekkever hun eitjes in droge dierlijke resten leggen, zoals gedroogd vlees. Om te voorkomen dat u of uw gezinsleden ziek worden is het sterk aan te raden om de droge vleeswaren in uw proviandkast weg te gooien. De eitjes kunnen hier al een tot acht maanden op liggen. Mocht u de eitjes niet direct op andere vleeswaren zien zitten, dan betekent dit niet dat deze vleeswaren onbesmet zijn. Het blijft verstandig om ook deze voor het oog onbesmette droge vleeswaren in de proviandkast weg te gooien. Op deze manier gaat u ook een verdere verspreiding van de spekkever in huis tegen.

Het gebruik van chemische middelen om de spekkever tegen te gaan is in een proviandkast logischerwijs sterk af te raden. U moet er immers niet aan denken dat uw overige voedingswaren in aanraking komen met deze middelen. Daarbij zullen uw kinderen mogelijk eten uit de voorraadkast pakken, waarbij zij het gif op hun handen krijgen. Om de spekkevers op een professionele wijze te laten bestrijden doet u er verstandig aan om de hulp van onze ervaren ongediertebestrijders in te schakelen. Zij beschikken over diverse bestrijdingsmethodieken die u bij het bestrijden van de spekkever kunnen helpen.

Last van ongedierte? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade het ongedierte bestrijden!

Het voorkomen van de spekkever in huis

Er zijn verschillende handelingen die u kunnen helpen bij het voorkomen van de aanwezigheid van spekkevers in uw woning. Zo is het belangrijk om voor een goede algemene hygiƫne in huis te zorgen, zodat de spekkevers hier geen voedsel zullen vinden. Ook doet u er verstandig aan om uw woning regelmatig te ventileren, zodat de lucht in huis niet te droog wordt. Mocht u huisdieren hebben, dan is het belangrijk om uw woning regelmatig goed te stofzuigen en hierbij goed te letten op de donkere hoekjes.