Vogelvlo

Vogevlo

Vogelvlo

Vlooien zijn parasieten die zichzelf voeden met bloed van dieren die zij als gastheren gebruiken. Een soort vlo die veel voorkomt is de vogelvlo. Voor vogels en mensen vormen deze vlooien voornamelijk een probleem als zij op een pluimveehouderij voorkomen. Bij deze bedrijven zitten kippen enorm dicht bij elkaar in een warme en vochtige omgeving. Het zijn de ideale omstandigheden voor de vogelvlo om zich in een razendsnel tempo voort te planten. De tijd die het duurt voor een vogelvlo om zich van een eitje naar larve tot een volwassen vlo te ontwikkelen bedraagt dan slechts een week. Verder zijn er in de ruimte genoeg vogels die als gastheer kunnen dienen. Het aantal vogelvlooien zal onder deze omstandigheden razendsnel uitbreiden en een ware plaag vormen. De vogelvlo kan overigens ook in losse vogelnesten komen te zitten. Hier vormen zij echter een minder groot probleem dan bij een pluimveehouderij.

Gevaren van de vogelvlo in huis

Zoals reeds beschreven voedt de vogelvlo zich voornamelijk met het bloed van dieren. Voor mensen brengt een vogelvlo zodoende weinig gevaren met zich mee. Ook zal de vogelvlo geen schade aan uw woning of bedrijfspand veroorzaken als deze hier actief is. Voor pluimvee en andere vogelsoorten kan een vogelvlo echter wel gevaarlijk zijn. Zo kan de vogelvlo bacteriën met zich meedragen en die op de vogels of het pluimvee overdragen bij het afnemen van bloed. Pluimvee of vogels kunnen hierdoor ziek worden en in het ergste geval zelfs overlijden. Dit geeft aan hoe belangrijk het is om de vogelvlo op een efficiënte wijze te bestrijden als deze tussen uw vogels of pluimvee opgemerkt wordt.

Bestrijding van de vogelvlo

Een vogelvlo bestrijden is vaak een zeer lastige klus, omdat het beestje nauwelijks op te merken is. Daarbij heeft u hier als mens weinig last van, waardoor u pas laat zult merken dat de vogelvlo in of rondom uw woning of bedrijfspand aanwezig is. Dit kan betekenen dat de vogelvlo alle gelegenheid gehad heeft om zich razendsnel voort te planten. Zoals eerder aangegeven heeft een vogelvlo maar een kleine week nodig om van een larve uit te groeien tot een volwaardig diertje. Een vogelvlo bestrijden kunt u overlaten aan onze ongediertespecialisten.