Vogelmijt

Vogelmijt

Vogelmijt

De vogelmijt staat ook wel bekend onder de naam bloedluis. Het is een parasiet die voornamelijk op vogels leeft en zich voedt met het bloed van deze dieren. Ook kleine zoogdieren, zoals onder andere katten, konijnen en hamsters, kunnen last van de vogelmijten hebben. Wanneer de vogelmijt in een pluimveebedrijf voorkomt dan kan dit voor grote financiële schade zorgen. In de nacht zijn de insecten het meest actief. Zij zuigen dan het bloed van de dieren waarop zij leven. De vogels slapen in deze periode. Overdag verbergen de minuscule beestjes zich op donkere plekken. Op die momenten houden zij zich bezig met voortplanten door te paren en eitjes te leggen. Een cyclus van voortplanting kan in zeven dagen gedaan zijn. Als de vogelmijt genoeg voeding heeft en van de juiste temperatuur kan genieten dan kunnen de aantallen onder deze omstandigheden in een explosief tempo toenemen door deze korte voortplantingscyclus.

Last van ongedierte? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade het ongedierte bestrijden!

Is de vogelmijt een gevaarlijke ongediertesoort?

Voor mensen brengt de vogelmijt weinig gevaren met zich mee, omdat het beestje zich voedt met het bloed van dieren. Wanneer u echter huisdieren in huis heeft, zoals een konijn, hamster, hond of kat, kan de aanwezigheid van de vogelmijt wel gevaarlijk zijn. Niet alleen is het voor uw huisdieren erg vervelend dat zij gestoken worden door dit beestje, ook kan het beestje bacteriën met zich meedragen. Het spreekt voor zich dat het gevaarlijk voor uw huisdier is, als deze bacteriën op uw huisdier komen te zitten via de vogelmijt. Het bestrijden van de vogelmijt kan om deze reden dan ook slim zijn.

Vogelmijt laten bestrijden in huis

Doordat de vogelmijt een zeer klein en nauwelijks op te merken beestje is, kan het erg lastig zijn om deze ongediertesoort zelf te bestrijden. Verstandiger is het om hier de hulp van onze professionele ongediertebestrijders voor in te schakelen. Wij beschikken over de benodigde hulpmiddelen, kennis en ervaring om de vogelmijt op te sporen en efficiënt voor u te bestrijden. Zo weet u zeker dat uw huisdieren in de toekomst geen last meer zullen hebben van deze nare ongediertesoort. Voor meer informatie over het herkennen, voorkomen en bestrijden kunt u de uitgebreide blog over mijten lezen.