Veranderlijke boktor

Veranderlijke boktor

Veranderlijke boktor

De veranderlijke boktor is een kever uit de familie van boktorren. Het woord veranderlijk in de naam van deze keversoort wordt gebruikt omdat de insecten in kleuren variëren. Je kan veranderlijke boktorren in een rode, gele, bruine en zwarte kleur tegenkomen. Ook is de boktor te herkennen aan een langwerpig lichaam dat tussen de 8 en 14 mm in lengte zal zijn. Op hun kop hebben de boktorren lange antennes die ongeveer dezelfde lengte zijn als hun gehele lichaam. De larven van de veranderlijke boktor zijn houtwormen die zichzelf voeden met hout. Ook de volwassen boktorren leven in hout. Meestal is dit dood hout van loofbomen. De veranderlijke boktor vindt meestal zijn weg in een huis via hout dat gebruikt wordt voor het opstoken van de open haard. Eenmaal in een woning gaan zij op zoek naar een plek om hun eitjes te leggen indien de boktor niet op tijd bestreden wordt.

Wat is de beste bestrijdingsmethode?

De veranderlijke boktor kan de nodige schade aanrichten in uw woning. Het is dan ook van belang om dit ongedierte direct goed te bestrijden. De beste manier om de veranderlijke boktor te bestrijden is met behulp van vergif. Door dit ongedierte op deze manier te bestrijden, wordt hij zeker weten uitgeroeid. Overigens wordt met behulp van vergif niet alleen de veranderlijke boktor zelf bestreden, maar ook zijn larven. Bij veel andere bestrijdingstechnieken blijven de larven en/of eitjes in leven. Hierdoor wordt het ongedierte dus nooit volledig uitgeroeid. Uiteraard zijn er ook een aantal succesvolle milieuvriendelijke manieren om de veranderlijke boktor te bestrijden.

Last van ongedierte? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade het ongedierte bestrijden!

Veranderlijke boktor professioneel laten bestrijden

Heeft u zelf geen ervaring met het bestrijden van de veranderlijke boktor? Laat dit dan over aan een professionele ongediertebestrijder. Met zijn hulp wordt de veranderlijke boktor zeker weten uitgeroeid. Uiteraard hoeft u ook niet bang te zijn dat de larven of eitjes in leven blijven. Een ongediertebestrijder weet precies welke techniek hij moet gebruiken bij het bestrijden van de veranderlijke boktor. Tevens bent u bij een bestrijder aan het juiste adres voor degelijke bestrijding met natuurlijke middelen. Ook op natuurlijke wijze zorgt een bestrijder er namelijk voor dat de veranderlijke boktor voorgoed uit uw woning verdwijnt.