Tabakskever

Tabakskever

Tabakskever

Veel keversoorten zijn zeer beruchte plaaginsecten die grote schade kunnen aanrichten. De tabakskever is hier een voorbeeld van. Het zo onschuldig lijkende kevertje is een nachtmerrie voor bedrijven die gedroogde voedselwaren opslaan. De naam tabakskever verraadt al wat het geprefereerde voedsel voor het insect is. Men kan echter tabakskevers ook aantreffen in voorraden van ander gedroogd plantaardig materiaal, zoals cacaobonen en rijst. In grote opslagplaatsen vormt de tabakskever vooral een probleem, maar u kunt het ongedierte ook in een blik tabak bij u thuis aantreffen. De kever is slechts 2 tot 4 mm in lengte en heeft een roodbruine kleur. De vrouwelijke tabakskever legt 10 tot 100 eitjes in gedroogde voedselvoorraden. Hieruit komen witte larven tevoorschijn die ook slechts maximaal 4 mm in lengte zijn. Om de tabakskevers te bestrijden wordt vaak gekozen om de voorraden waarin zij voorkomen te vernietigen. De tabaksvoorraad bevriezen is een andere bestrijdingsoptie.

Gevaren van de tabakskever

Hoewel de tabakskever voornamelijk op zoek is naar tabak in grote tabaksfabrieken, kan de tabakskever ook in uw woning voorkomen. Zoals reeds beschreven is de tabakskever in woningen op zoek naar gedroogde en plantaardige voedselwaren, waar rijst het beste voorbeeld van is. Veel mensen bewaren hun pakken rijst in een voorraadkast, waar de beestjes alle ruimte hebben om zich te verstoppen. Daarbij is het hier donker, waardoor de kans klein is dat de tabakskever direct wordt opgemerkt. Het gevaar van tabakskevers is voornamelijk dat zij ziektes verspreiden tussen uw etenswaren. Daarbij is het een zeer onprettig idee dat er ongedierte in uw voorraadkast leeft.

Tabakskever in huis bestrijden

Er zijn verschillende manieren om tabakskevers te bestrijden. Vaak blijkt dit echter lastiger te zijn dan men op voorhand verwacht. Dit valt te verklaren door de larven die de tabakskever in de voorraadkast gelegd kan hebben. Tabakskevers bestrijden is zodoende meer dan de bestrijding van de kever zelf! Ook de larven van het beestje moeten op een efficiënte wijze uit uw woning bestreden worden. Onze ongediertebestrijders kunnen u helpen bij het bestrijden van de tabakskever. Wij beschikken over verschillende bestrijdingsmiddelen waarmee wij de tabakskever en zijn larven op een zo dier- en milieuvriendelijk mogelijke manier kunnen bestrijden.