Surinaamse kakkerlak

Surinaamse kakkerlak

Surinaamse kakkerlak

Met een lengte van 1.7 tot 2.5 cm en een breed schild is de Surinaamse kakkerlak een groot exemplaar van deze insectensoort. De kakkerlakken hebben een glanzende zwarte en bruine kleur. De levenscyclus van een Surinaamse kakkerlak duurt ongeveer 15 maanden. Van ei tot larve neemt ongeveer 35 dagen in beslag, de larve is in 4 tot 6 maanden volwassen en vervolgens leeft de Surinaamse kakkerlak nog maximaal 10 maanden. Hoe warmer de temperatuur hoe sneller de ontwikkeling van de kakkerlak zich afspeelt. Een interessant feitje is dat de Surinaamse kakkerlak zonder bevruchting eitjes kan leggen en hier komen alleen vrouwelijke kakkerlakken uit. Surinaamse kakkerlakken vormen vooral een probleem wanneer zij in kassen en serres voorkomen. De beestjes voeden zich namelijk met planten en kunnen daardoor in deze omgevingen flinke schade aanrichten. Vroege ontdekking is belangrijk want de kakkerlakken kunnen zich snel vermenigvuldigen.

De Surinaamse kakkerlak in huis

Zoals reeds beschreven werd vormen de Surinaamse kakkerlakken met name een probleem, door de schade die deze beestjes aan gewassen aan kunnen richten. Daarbij kunnen de kakkerlakken zich relatief snel voortplanten, waardoor men al snel van een heuse kakkerlakkenplaag spreekt. Voor mensen is een Surinaamse kakkerlak in principe niet gevaarlijk. Ware het niet dat de kakkerlakken bacteriën bij uw woning mee naar binnen kunnen nemen, die op hun beurt voor gezondheidsrisico’s zorgen. Dit geldt in het bijzonder voor jongere kinderen en senioren met een verzwakte weerstand. Zij zijn kwetsbaar en lopen daardoor een groter risico om ziek te worden.

Surinaamse kakkerlakken bestrijden

Het bestrijden van Surinaamse kakkerlakken kunt u zelf doen als er sprake is van slechts een aantal kakkerlakken in huis. Mocht u te maken krijgen met een heuse kakkerlakkenplaag in of rondom uw woning, dan is het verstandig om de kakkerlakken door de specialisten van De Bestrijdingsbrigade te laten bestrijden. Zo bent u verzekerd van een effectieve oplossing tegen de kakkerlakken en voorkomt u dat de Surinaamse kakkerlak al snel weer terug is. Wij beschikken over de kennis en hulpmiddelen om de Surinaamse kakkerlak op een zo dier- en milieuvriendelijk mogelijke manier uit uw woning te bestrijden.