Stofwants

Stofwants

Stofwants

De stofwants is verwant aan de bedwants. In tegenstelling tot bedwantsen ervaren mensen echter weinig tot geen overlast van stofwantsen. Dit komt voornamelijk omdat zij vaak niet eens door hebben dat de stofwants in de stoffige zolder of slaapkamer bestaat. Het kleine insect van ongeveer anderhalve centimeter groot is namelijk een meester in camouflage. Zij bedekken hun lichaam met kleine stofdeeltjes, en begeven zich bovendien ook in de stoffige oppervlaktes, waardoor ze nauwelijks opvallen. De overlast van stofwantsen is tevens veel minder omdat zij niet het bloed van mensen zuigen maar zichzelf voeden met kleine insecten. Een frappant detail is dat de stofwants bedwantsen als voedsel beschouwd. Je zou dus kunnen zeggen dat de stofwants helemaal geen slecht insect is om in huis te hebben. Toch beschouwen we het insect als ongedierte omdat hun aantallen snel kunnen toenemen door het feit dat een enkel vrouwtje wel 200 eitjes kan leggen. Bovendien betekent de aanwezigheid van de stofwants dat het huis niet goed schoongemaakt is.

Waarom de stofwants bestrijden?

Zoals reeds beschreven werd lijkt het misschien wat tegenstrijdig om de stofwants uit uw woning te bestrijden, als u ook last heeft van andere ongediertesoorten. Hoewel u dit zeer waarschijnlijk lang niet altijd in de gaten heeft, leven er in woningen meer dan honderd ongediertesoorten. Door de stofwants in uw woning te laten leven kunt u een deel van deze ongediertesoorten op een natuurlijke wijze laten bestrijden. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor spinnen, die kleine vliegjes en mugjes opeten en op die manier voor u bestrijden. Wanneer er teveel stofwantsen in uw woning voorkomen kunnen ze echter wel voor overlast zorgen. Het is immers geen hygiënisch idee dat er zoveel ongedierte in uw woning voorkomt.

Hulp bij de bestrijding van stofwantsen

Het bestrijden van stofwantsen is doorgaans geen eenvoudige klus. Het kan dan ook fijn zijn als u hier enige hulp bij krijgt! De specialisten van De Bestrijdingsbrigade staan voor u klaar om u deze hulp te bieden. Wij speuren het beestje voor u op en zorgen dat de stofwants op een effectieve wijze voor u bestreden wordt. Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar en weet u zeker dat de stofwants niet snel terug zal keren.