Stofluizen

✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Last van stofluizen?

Zoek op uw plaats

Stofluizen bestrijden

Stofluizen bestrijden

Stofluizen zijn doorgaans niet makkelijk te zien. De beestjes worden namelijk maximaal vier millimeter groot. Ze zijn grijs, wit of donkerbruin van kleur. Stofluizen kunnen zich snel verplaatsen. Tevens planten zij zich snel voort wanneer de luchtvochtigheid en de temperatuur goed zijn. Stofluizen leven voornamelijk in een badkamer, onder een rieten dak of in andere vochtige ruimtes. De beestjes leven hier van de schimmels die tot ontwikkeling komen. Wanneer er slechts een paar stofluizen aanwezig zijn, kan dit geen kwaad. Indien de temperatuur en luchtvochtigheid echter goed zijn, kunnen de beestjes in groten getale voorkomen. Is dit het geval, dan kunt u de stofluizen bestrijden.

Wat voor schade wordt er veroorzaakt door stofluizen?

Stofluizen zuigen geen bloed op van u, daarnaast bijten en steken zij ook niet. De schade die ze meestal veroorzaken is veelal beperkt. Als ze in grote getale voorkomen dan kunnen zij schade aanrichten aan boekwerk, papieren, schilderijen of andere voorwerpen waar zij zich in de buurt bevinden. De aanwezigheid van veel stofluizen wordt vooral als irriterend en hinderlijk ervaren.

Zijn stofluizen slecht voor mijn gezondheid?

Het zal geen prettig idee zijn dat er stofluizen in uw woning leven. Daarbij loopt u, zoals reeds beschreven werd, het risico op schade aan uw woning als de stofluizen in grote groepen in uw woning aanwezig zijn. Hoewel de schade aan uw woning vanzelfsprekend erg vervelend is, brengen de stofluizen geen gezondheidsrisico’s met zich mee. Houd er echter wel rekening mee dat de aanwezigheid van stofluizen duidt op een te hoge luchtvochtigheid in huis. Die hoge luchtvochtigheid kan zeker voor jongere kinderen en mensen met een verzwakte weerstand risico’s met zich meebrengen. Reden genoeg om de luchtvochtigheid in zo’n geval te verlagen. Dit zorgt er ook voor dat de stofluizen de volgende keer voorkomen worden.

Hoe kan ik stofluizen bestrijden in huis?

Het is niet altijd even gemakkelijk om stofluizen te bestrijden. Wat u echter wel kunt doen, is het verlagen van de luchtvochtigheid in de ruimtes waar de stofluis voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van vochtvreters, het verbeteren van de ventilatie in deze ruimtes, enzovoorts. Het is vooral belangrijk om de luchtvochtigheid in de badkamer te verbeteren. Hier bevinden zich namelijk vaak stofluizen. Voor het bestrijden van de stofluis zelf kunt u terecht bij De Bestrijdingsbrigade. Wij beschikken over de juiste kennis, ervaring en hulpmiddelen om de stofluis op een effectieve wijze voor u te bestrijden. Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar!

Last van stofluizen? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade de stofluizen bestrijden!

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.