Steekmug          

Steekmug

Steekmug          

De steekmug is een insectensoort die tot de tweevleugelige groep behoren. De insecten worden ook wel muskieten genoemd. Wat niet iedereen weet is dat alleen de vrouwtjesmuggen bloed zuigen en daarmee voor de jeukende rode bulten op de huid zorgen. Een ander interessant feitje is dat de insecten geen angel hebben maar met monddelen bijten om het bloed onder de huid te zuigen. De naam steekmug is daarom niet helemaal correct. Wereldwijd zijn er duizenden verschillende soorten muggen die steken. Dit doen de vrouwtjes omdat zij de dierlijke eiwitten uit het bloed nodig hebben om eitjes te kunnen produceren. Doordat de steekmug bij meerdere mensen en dieren bloed zuigt zijn zij ook verantwoordelijk voor de verspreiding van ziektes. De malariamug is hier het meest bekende voorbeeld van. In Nederland komen op dit moment 32 inheemse soorten steekmuggen voor. Dit aantal neemt echter langzaam toe. Door de opwarming van de aarde zijn steeds meer muggensoorten namelijk verder noordelijk te vinden.

Muggen in huis voorkomen

Het liefst voorkomt u vanzelfsprekend dat u te maken krijgt met een muggenplaag in uw woning. Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om de kans op muggen in huis zo klein mogelijk te maken. U kunt bijvoorbeeld een hor gebruiken, die u voor uw ramen en deuren ophangt. Zo kunt u uw ramen en deuren toch open laten staan in de zomer, zonder bang te hoeven zijn dat er muggen en vliegen bij uw woning naar binnen trekken. Ook kunt u kiezen voor het gebruik van een vliegenlamp, die zorgen voor het vangen en doden van de muggen in uw woning. De lamp trekt de beestjes aan en zorgt dat ze direct gedood worden om de venijnige steken van een steekmug tegen te gaan.

Steekmuggen laten bestrijden

Mocht u onverhoopt toch te maken krijgen met een steekmuggenplaag in uw woning, dan kunt u deze op een professionele wijze laten bestrijden. Onze ongediertespecialisten staan voor u klaar om u hierbij te helpen. Naast het bestrijden van wespennesten of muizen, hepen wij u ook bij de bestrijding van muggen. Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen die het bestrijden van de steekmug relatief eenvoudig maakt. Het is af te raden om zelf gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen, zoals bestrijdingssprays. Dergelijke bestrijdingsmiddelen tegen de steekmug brengen grote gezondheidsrisico’s met zich mee.