Pissebedden

Pissebedden

Pissebedden

Pissebedden zijn voor veel mensen een van de bekendste ongediertesoorten die in woningen voorkomen. De pissebedden hebben een donkergrijs lijfje, die vaak niet groter is dan een centimeter. In Nederland zijn maar liefst 36 verschillende soorten pissebedden actief, waardoor het lastig kan zijn om de precieze soort pissebed aan te wijzen. Van oorsprong zijn pissebedden zeedieren, die zich in de loop der jaren steeds meer hebben aangepast aan het landleven. In woningen komt u pissebedden voornamelijk op donkere, soms wat vochtige plekken tegen. Denk bijvoorbeeld aan een kelder, een kruipruimte onder woning, enzovoorts. In sommige gevallen kunt u de pissebed ook op lichtere plekken tegenkomen. Hoewel pissebedden bang zijn voor mensen, is het vaak een minder hygiënisch gezicht als er pissebedden in huis lopen.

Waarom heet een pissebed, een pissebed?

Ondanks het feit dat pissebedden een van de bekendste ongediertesoorten zijn voor veel mensen weet bijna niemand waarom een pissebed, een pissebed heet. De oorsprong van het woord pissebed ligt in het volksgeloof, waar men ervan uit ging dat pissebedden zouden helpen bij het tegengaan van bedplassen. Om het bedplassen te voorkomen zouden de pissebedden voor het slapen in bed gelegd moeten worden. Ook wordt gedacht dat de afweerstof die door de pissebedden geproduceerd wordt om zich te beschermen tegen vijanden zou kunnen helpen tegen plasproblemen.

Er is nog een derde verklaring voor het feit dat een pissebed, een pissebed genoemd wordt. Deze verklaring is dat het eten van gemalen pissebedden heilzaam zou zijn en zou kunnen helpen tegen plasproblemen. Of dit ook daadwerkelijk helpt is maar zeer de vraag!

Pissebedden bestrijden in huis

Veel huishoudens zijn de pissebedden liever kwijt dan rijk. Wij helpen u graag bij het bestrijden van de pissebedden uit uw woning, door gebruik te maken van dier- en milieuvriendelijke oplossingen. Hoewel de pissebedden weinig kwaad doen, vinden veel mensen het fijn om de pissebedden bestrijd te hebben. Zoals reeds beschreven kan de pissebed op verschillende plekken binnen uw woning voorkomen.