Pelskever

Pelskever

Pelskever

De pelskever is een insectensoort die in de natuur vooral nuttig is omdat zij zich voeden met afval. Komt u de kleine pelskever, van ongeveer een halve centimeter lang, echter in huis tegen dan kan dit een voorbode zijn op de schade die zij zullen gaan aanrichten. De volwassen pelskever is zwart van kleur en is te herkennen aan de witte stippen op ieder dekschild. De larven die uit de eitjes komen gelegd door de vrouwtjes pelskevers zijn het meest schadelijk in een menselijke omgeving. Zij voeden zich namelijk met wolvezels, haren, lederwaren of bont. In de natuur is de voedingskeuze van de larven, die ongeveer een centimeter lang zijn en lichtbruin van kleur, totaal geen probleem en zelfs nuttig. Komen de larven van de pelskever echter in je woning voor dan kunnen zij zich tegoed doen aan bontjassen, wollen vesten, tapijten en verschillende lederwaren.

Schakel zo snel mogelijk de Bestrijdingsbrigade in!

Wanneer u ontdekt of ook maar vermoedt dat de pelskever zich in uw woning bevindt, schakel dan zo snel mogelijk een professionele bestrijder in. Door snel actie te ondernemen kunt u de schade zo veel mogelijk beperken. Zoals gezegd leven de dieren vooral van wolvezels, haren, lederwaren en bont. U wil daarom voorkomen dat de dieren uw dure jassen, tassen en tapijten aantasten. Vaak is de schade niet meer omkeerbaar en zult u dus een nieuw product moeten aanschaffen.

Hoe de pelskever precies bestreden wordt, hangt van de specifieke omstandigheden af. De ene locatie is zeker de andere niet. Het hangt met name af van de situatie waarin de pelskever gevonden wordt. Wanneer het dier al tussen de kleding of soms zelfs tussen de opgezette dieren te vinden is, moet het dier heel voorzichtig bestreden worden. Er kunnen dan immers enkel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt die niet schadelijk zijn voor de kleding en de producten en die bovendien niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Onze specialisten besluiten per keer wat de beste manier van bestrijden is die voor de best mogelijke resultaten kan zorgen.