Papiervisjes

Papiervisjes

Papiervisjes

Papiervisjes worden ook wel boekenvisjes genoemd, wat het insect te danken heeft aan de plek waar het voornamelijk voorkomt. Dit insect is relatief klein en heeft een lang zilverkleurig lijfje, met aan het uiteinde twee grote voelsprieten. Het beestje heeft geen vleugels en verplaatst zich enkel langs muren en over oppervlaktes, vaak in droge, donkere ruimtes als kelders en zolders. Een van de eigenschappen van een papiervisje is dat ze razendsnel weg kunnen duiken als ze gezien dreigen te worden. Het beestje voedt zich met de vezels in papier, cellulose en textiel van plantaardige vezels. Ook kunnen de papiervisjes elkaar opeten, als een ander zilvervisje gestorven is. Verwissel het papiervisje niet met een zilvervisje, die juist vaak op vochtigere plekken in woningen voorkomt.

Papiervisje of zilvervisje?

Papiervisjes en zilvervisjes lijken veel op elkaar. Veel mensen denken dan ook dat dit hetzelfde soort ongedierte is. Dit is echter niet het geval. Hierdoor wordt het lastig om te bepalen welke bestrijdingsmethode u toe moet passen. De twee soorten ongedierte zijn het best van elkaar te onderscheiden door te kijken naar de pootjes. Zo zijn de bovenpoten van het papiervisje wat vliesachtig en lichter van kleur dan de rest van zijn lijf. Heeft u geen idee met welke van de twee soorten u te maken heeft? Schakel dan een ongediertebestrijder in om zeker te weten of het papiervisjes of zilvervisjes zijn.

Zijn papiervisjes schadelijk?

Ondanks dat het maar kleine beestjes zijn, kunnen papiervisjes behoorlijk wat schade aanrichten. Dit ongedierte voedt zich onder meer met de vezels in papier. Hierdoor kunnen papiervisjes bijvoorbeeld uw behang aanvreten. Daarnaast kunnen papiervisjes heel veel schade aanbrengen aan uw boeken. Wanneer u niet tijdig actie onderneemt, kan er maar zo een hele boekenvoorraad aangetast worden door papiervisjes. Wanneer u papiervisjes in uw woning heeft, hoeft u niet bang te zijn dat u gebeten of gestoken wordt. De beestjes doen mensen namelijk geen kwaad. Daarnaast zijn papiervisjes ook niet schadelijk voor uw gezondheid.

Papiervisjes bestrijden

Zoals u kon lezen, kunnen papiervisjes dus behoorlijk wat schade aanrichten in uw woning. Dit is zeker het geval wanneer u niet tijdig actie onderneemt. Inspecteer droge plekken dan ook regelmatig op de aanwezigheid van papiervisjes. Twijfelt u of u te maken heeft met papiervisjes of zilvervisjes? Schakel dan gewoon een professionele ongediertebestrijder van De Bestrijdingsbrigade in. Een professionele bestrijder weet namelijk precies wat het verschil tussen de twee soorten ongedierte is. Hierdoor weet hij ook precies hoe hij het ongedierte moet bestrijden, waardoor de papiervisjes binnen de kortste keren uit uw woning verdwenen zijn. Probeer dus niet zelf papiervisjes te bestrijden, maar laat dit gewoon over aan De Bestrijdingsbrigade. Onze bestrijders kunnen u helpen bij het bestrijden van zowel zilvervisjes als papiervisjes.