Oosterse kakkerlak

Oosterse kakkerlak

Oosterse kakkerlak

De Oosterse kakkerlak is een insectensoort die soms aangezien wordt als een kever. Dit komt omdat het een zeer kleine kakkerlakkensoort betreft die qua formaat en vorm veel wegheeft van verschillende keversoorten. Het grote verschil is dat de Oosterse kakkerlak een zeer plat lichaam heeft. De kakkerlak is donkerbruin tot zwart van kleur. De oorsprong van het insect ligt in het Zuidwesten van Azië. Door de handel die over de hele wereld wordt bedreven heeft de Oosterse kakkerlak ook zijn weg naar Europa weten te vinden. Hier komt het insect niet in de natuur voor, maar uitsluitend in gebouwen. Door hun voorkeur om afval in de keuken te eten wordt de kakkerlak als een plaaginsect gezien. Daarbij spelen zij ook een rol in de verspreiding van schimmels en bacteriën. De kakkerlak die ook wel bekend staat als de bakkerstor is zeer moeilijk te bestrijden doordat zij met hun kleine formaat lichaam in de kleinste spleten en openingen kunnen verdwijnen.

Is de Oosterse kakkerlak schadelijk?

Kakkerlakken zijn niet alleen smerige beestjes. Ze kunnen ook de nodige schade aanrichten in uw woning. De beestjes verspreiden namelijk allerlei virussen en bacteriën via hun uitwerpselen. Het komt vaak genoeg voor dat uitwerpselen van dit ongedierte in voedsel belanden. Indien mensen dit vervolgens opeten, kunnen zij ziek worden. Mensen kunnen hierdoor bijvoorbeeld salmonella oplopen, maar ook Hospitalismus, de ziekte van Weil en Paratypus. Heeft u de Oosterse kakkerlak in uw woning gespot? Dan is het dus de hoogste tijd om actie te ondernemen. Tenminste, wanneer u niet het risico wilt lopen één van de genoemde ziektes te krijgen.

Zo bestrijdt u de Oosterse kakkerlak

Veel mensen proberen bij aanwezigheid van de Oosterse kakkerlak deze eerst zelf te bestrijden. Dit behoort tot de mogelijkheden. Of dit verstandig is, is echter maar de vraag. Kies er bij voorkeur niet voor de Oosterse kakkerlak zelf te bestrijden wanneer u dit nog niet eerder heeft gedaan. De kans is dan namelijk groot dat bestrijding niet op de juiste wijze uitgevoerd wordt. Op deze manier bent u alsnog niet verlost van de Oosterse kakkerlak. Een professionele ongediertebestrijder inschakelen is in dat geval verstandig. Waarom? Omdat hij precies weet hoe hij de Oosterse kakkerlak moet bestrijden. Hierdoor bent u binnen de kortste keren verlost van dit vervelende en smerige ongedierte.