Oorwormen

Oorworm

Oorwormen

Oorwormen worden ook wel huidvleugeligen genoemd en behoren tot de gevleugelde insecten. Hoewel er ongeveer 1.800 verschillende soorten oorwormen voorkomen, lijken de meeste oorwormsoorten sterk op elkaar. Het verschil zit vaak in de kleur en de afmetingen van verschillende soorten oorwormen. Hoewel de insecten tot de gevleugelde insecten behoren, zult u de oorworm voornamelijk zien kruipen. Ze beschikken weliswaar over vier vleugels, maar vliegen vrijwel nooit. De oorwormen verstoppen zich vaak in plantendelen, zoals bloemen of kleine stukje loszittend schors. Om een uitdroging van hun lijfje te voorkomen zijn de oorwormen vaak te vinden op ietwat vochtige plekken in huis. De oorworm is te herkennen aan de karakteristieken tangachtige aanhangsels aan de achterzijde van hun lijf. Hoewel deze aanhangsels er eng uitzien, zijn ze vooral bedoeld om gevaar af te schrikken. Een oorworm kan niet steken met deze aanhangsels.

Wat kunt u het beste doen om overlast te voorkomen?

Hoewel een oorworm zeker voor mensen weinig kwaad doet, vinden veel huishoudens het geen fijn idee dat zij oorwormen in hun woning hebben. Er zijn gelukkig verschillende manieren om overlast van de oorworm tegen te gaan. Een van de mogelijkheden die u hierbij heeft is het maken van een val voor de oorworm. Dit doet u door een aantal ondiepe blikjes in de tuin of uw woning neer te zetten en deze te vullen met slaolie. De slaolie trekt de oorwormen aan, waarna ze al snel zullen verdrinken in het blikje.

Tip: ook een opgerolde krant kan als een val voor oorwormen dienen! Rol de krant op en leg deze net na zonsondergang onder uw planten neer. De kans is groot dat een aantal oorwormen zich in de krant zullen verstoppen tot zonsopkomst. U kunt de krant op dat moment in een emmer met water stoppen.

Hulp bij het bestrijden van oorwormen

Wilt u hulp bij het bestrijden van oorwormen uit uw woning of tuin? Wij kunnen u van de gewenste hulp voorzien! Door de ervaring die wij hebben kunnen we oorwormen op een effectieve wijze voor u bestrijden.