Muskusrat

muskusrat

Muskusrat

De muskusrat vormt voor veel mensen een grote plaag, omdat dit beest de zijkanten van sloten aan kan vreten. Als gevolg hiervan wordt de wal aan een sloot steeds instabieler en zullen delen van de wal in het water storten. Een muskusrat wordt ook wel een bisamrat genoemd en behoort tot de knaagdieren. Opvallend genoeg behoort een muskusrat niet tot de ratten, maar tot de woelmuizen. Kenmerkend voor een muskusrat is z’n relatief lange lichaam van 25 tot 40 centimeter lang. Het beest heeft een staart die 19 tot 28 centimeter lang kan worden, waarmee de staart van een muskusrat veel langer is dan de staart van anderen woelmuizen. Met en gewicht van maximaal 1700 gram is een muskusrat bijna vier keer zo zwaar als de bruine rat.

Aanwezigheid muskusrat herkennen

Heeft u zelf een sloot of watergang over uw erf lopen? Dan is de kans aanwezig dat u te maken krijgt met de muskusrat. Dit is geen pretje. Dit ongedierte kan namelijk de nodige schade aanrichten. Een muskusrat graaft gangen in de wallen van watergangen. Dit doet hij niet alleen bij grote, maar ook zeker bij kleine watergangen. Hierdoor worden de wallen verzwakt. Op den duur kan dit resulteren in het instorten van een wal. Vaak gaat het hierbij niet om kleine stukjes. De muskusrat kan namelijk tot meer dan tien meter van de walkant verzakkingen veroorzaken.

Laat muskusrat bestrijden door professional

Om verzakkingen in de walkant van uw watergang te voorkomen, moet de muskusrat bestreden worden. Wilt u het ongedierte vangen? Maak dan gebruik van speciale vallen. Deze kunt u tegenwoordig op veel plekken kopen. Het is echter nog beter om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Waarom? Omdat hij precies weet hoe hij de muskusrat moet bestrijden. Hij kent verschillende technieken om af te rekenen met de muskusrat. Een professionele bestrijder verzekert u dus van het uitroeien van de muskusrat. Op deze manier hoeft u niet langer bang te zijn voor verzakte waterkanten. Twijfelt u over de aanwezigheid van de muskusrat? Een ongediertebestrijder kan u in dat geval uitsluitsel geven en zo nodig direct overgaan tot bestrijding.