Meeltor

Meeltor

Meeltor

De meeltor is een volwassen kever die zijn of haar leven is begonnen als een meelworm. In volwassen staat is het insect 10 tot 18 mm lang en heeft het harde dekschilden die zwart van kleur zijn. Het is dan ook een keversoort uit de familie zwartlijven. Meeltorren gaan in hun leven door vier stadia heen. Dit begint bij het ei, waaruit een larve komt, die in een pop veranderd en uiteindelijk in een kever. In huis zullen mensen veel vaker geconfronteerd worden met de larven van deze keversoort. Meelwormen kun je namelijk in pakken voedselwaren tegenkomen waar zij zich mee voeden totdat ze de volwassen gedaante hebben bereikt. Wanneer je meeltorren in huis ziet moet je wel op je hoede zijn. Een enkele meeltor zal namelijk 150 tot 200 eitjes leggen waaruit meelwormen zullen komen die complete pakken met voedselwaren in huis kunnen bederven.

Meeltor snel bestrijden van belang

Veel mensen zien de ernst van een meeltor in hun woning niet in. Het is niet alleen smerig, maar ook nog eens zeer risicovol. Wanneer er eenmaal één meeltor aanwezig is, kan er binnen de kortste keren een plaag ontstaan. Hoe? Doordat een volwassen meeltor tot wel 200 eitjes kan leggen. Hieruit komen vervolgens meelwormen. Deze kunnen uw voedselvoorraad aanzienlijk beschadigen. Heeft u een meeltor aangetroffen in uw woning? Ga dan direct over tot bestrijding hiervan. Alleen dan weet u zeker dat er geen plaag ontstaat in uw woning.

Bestrijder inschakelen voor bestrijden meeltor

Indien er slechts één meeltor aanwezig is, denken mensen dat het doden hiervan voldoende is. Dit kan, maar is vaak niet het geval. Waarom niet? Omdat de meeltor haar eitjes namelijk al gelegd kan hebben. In dat geval ontstaat er op korte termijn namelijk opnieuw overlast door dit ongedierte. Het is dan ook verstandig om een professionele bestrijder in te schakelen wanneer u last heeft van de meeltor. Een professionele ongediertebestrijder weet namelijk precies hoe hij dit ongedierte uit te weg moet ruimen. Hij verdelgt overigens niet alleen de meeltor zelf, maar richt zich ook tot de eitjes. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn dat u later alsnog te maken krijgt met de meeltor.

Last van ongedierte? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade het ongedierte bestrijden!