Meelmijt

Meelmijt

Meelmijt

De meelmijt is een mijtensoort die regelmatig in pakken meel wordt aangetroffen. Deze voedingsbron verklaart ook de naam van deze mijten. Andere soorten mijten hebben ook vaak logische namen die afgeleid zijn van hetgeen waarmee zij zich voeden. Zo is er bijvoorbeeld de huisstofmijt en de schimmelmijt. Meel is echter niet de enige voedingsbron voor de meelmijt. Zij voeden zich met allerlei producten die van planten of dieren afkomstig zijn. Vaak zijn het levensmiddelen die al enige tijd in de voorraadkast liggen en tijdens het bewaren wat vochtig zijn geworden. Dit zijn namelijk de omstandigheden die het meest gunstig zijn voor meelmijten. Zij hebben een luchtvochtigheid nodig van minimaal 70 procent en een temperatuur tussen de 25 en 30 graden. Onder de meest ideale omstandigheden ontwikkelen meelmijten zich in 2 tot 3 weken. De voedingsproducten waarin zij zich ontwikkelen zullen hierdoor een muffe geur en smaak krijgen.

Aanwezigheid van meelmijt controleren

Net als veel andere ongedierte is meelmijt met het blote oog ook nauwelijks zichtbaar. De beestjes lijken wel enigszins op kleine stofdeeltjes. Het kan dan ook bijzonder lastig zijn om te ontdekken of u te maken heeft met meelmijt. Er is echter een vrij eenvoudige manier om dit te achterhalen. Zoals u al kon lezen, leeft dit ongedierte voornamelijk in meel. Heeft u een pak meel in de kast staan? Dan is het dus mogelijk dat er meelmijt aanwezig is. Wilt u dit zelf testen? Pak dan simpelweg een beetje meel uit het pak en strijk dit vlak. Wanneer het meel na verloop van tijd weer ruw wordt aan de bovenzijde, duidt dit doorgaans op de aanwezigheid van meelmijt.

Meelmijt bestrijden

Omdat meelmijt bijzonder klein is, kan het soms lastig zijn om te bepalen of de beestjes inderdaad aanwezig zijn. Heeft de bovenstaande proef geen effect? Dan wil dit nog niet direct zeggen dat er ook geen meelmijt aanwezig is. Om er zeker van te zijn of er al dan niet meelmijt aanwezig is in uw woning, schakelt u een professionele ongediertebestrijder van De Bestrijdingsbrigade in. Onze bestrijders kunnen binnen de kortste keren vaststellen of er inderdaad meelmijt aanwezig is. En wanneer dit het geval is, kunnen zij ook direct de juiste bestrijding hanteren. Ga meelmijt niet zelf bestrijden, want de kans is groot dat u hierdoor maar een deel van het ongedierte verwijderd. Hierdoor heeft u er binnen de kortste keren weer last van.

Meelmijtallergie

Sommige mensen zijn allergisch voor meelmijt. In dat geval is de juiste bestrijding helemaal noodzakelijk. Indien u de meelmijt niet goed bestrijdt, krijgt u mogelijk te maken met een allergische reactie. Mensen met een meelmijtallergie worden vaak benauwd. Daarnaast kunnen er nog andere reacties optreden. Om de allergische reacties te beperken, schakelt u zo snel mogelijk een ongediertebestrijder in. Door meelmijt uit uw woning te weren, heeft u niet of nauwelijks last van deze allergie.

Last van ongedierte? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade het ongedierte bestrijden!