Maisklander

Maisklander

Maisklander

De maisklander is nauw verwant aan de graanklander en rijstklander. Het zijn klandersoorten waarvan de larven zich voeden met zaden van gewassen. Een klander is een keversoort. Deze specifieke soort is een snuitkever, die te herkennen is aan de verharde snuit op de kop van het insect. De volwassen maisklander is tussen de 3 en 5 mm lang en roodbruin van kleur. In tegenstelling tot andere keversoorten hebben zij een langwerpig lichaam met stompe antennes. Het zijn echter de witte kevers die uit de eitjes van het vrouwtje komen die de meeste overlast veroorzaakt. De maisklanders leggen hun eitjes in maiskorrels. In de meeste gevallen gebeurt dit in opgeslagen voorraden van maiskorrels. Het komt ook voor dat de larven in maisproducten terug te vinden is. Maisvoorraden die besmet zijn met maisklanders zullen muf ruiken en niet meer geschikt zijn voor consumptie. Na het signaleren van een maisklander in een risicovolle omgeving is bestrijding daarom noodzakelijk.

Zo bestrijdt u de maisklander

De maisklander kan schadelijk zijn voor uw maisproducten. Indien u het ongedierte niet bestrijdt, kan dit ook gevolgen hebben voor de volksgezondheid. Bestrijding is dus noodzakelijk wanneer u te maken heeft met de maisklander. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen weten niet hoe zij de maisklander moeten bestrijden. Heeft u te maken met dit ongedierte? Dan doet u er goed aan een beroep te doen op een professionele bestrijder. Een ongediertebestrijder weet namelijk precies hoe hij de maisklander moet bestrijden. Zo weet u zeker dat u definitief verlost wordt van dit vervelende ongedierte.

Aanwezigheid maisklander voorkomen

Heeft u vaak te maken met de maisklander? Dan wilt u ongetwijfeld weten hoe u dit ongedierte buiten de deur houdt. Zoals u al kon lezen komt dit beestje vaak in opgeslagen maisproducten voor. Dit is met name het geval bij maisproducten die opgeslagen zijn op een warme, vochtige plek. De maisklander weren is dan ook vrij simpel. Dit doet u namelijk door maisproducten koel en droog te bewaren. Daarnaast is het raadzaam om uw voorraad op te slaan in een schone ruimte. In dat geval komt de maisklander niet snel voor tussen uw opgeslagen maisproducten.