Limonadewesp

Limonadewesp

Limonadewesp

De limonadewesp valt onder de groep papierwespen en heeft haar naam te danken aan het feit dat zij vaak op zoetigheid afkomen. Vaak is het een gewone of Duitse wesp die limonadewespen genoemd worden. Een andere naam die in de volksmond vaak gebruikt wordt is steekwesp. De wespensoort heeft zoveel verschillende namen omdat mensen het vaakst met hen geconfronteerd worden wanneer zij op zoete voedingsstoffen als limonade afkomen. Het wespennest van deze insectensoort kan ook tot extreem grote aantallen uitgroeien. Hun uiterlijk is het beeld dat de meeste mensen voor zich hebben als zij denken aan een wesp. Het is een zwart en geel vliegend insect. De werksters zijn wanneer ze volwassen zijn tussen de 10 en 15 mm in lengte. Doordat de limonadewespen in hun zoektocht naar voedsel vaak met mensen in aanraking komen zijn zij verantwoordelijk voor een groot aantal van de wespensteken die mensen jaarlijks ervaren.

Limonadewesp bestrijden door ongediertebestrijder

Heeft u te maken met een groot aantal limonadewespen? Dan is er mogelijk een wespennest aanwezig. Volg eens een limonadewesp om te kijken waar hij naartoe vliegt. Ziet u inderdaad een nest of vliegt het ongedierte in een opening? Dan is er waarschijnlijk sprake van een wespennest. Laat het wespennest van de limonadewesp bestrijden door een professionele bestrijder. Op deze manier loopt u zelf geen gevaar. Een ongediertebestrijder bestrijdt de limonadewesp daarnaast op de juiste wijze. Hij verwijdert het nest, waardoor u verlost bent van de limonadewesp.

Wat kunt u zelf doen tegen de limonadewesp?

De limonadewesp kan voor overlast zorgen. Dit is ook het geval wanneer er geen nest aanwezig is. Ervaart u hinder van dit ongedierte? Dan kunt u proberen de limonadewesp te vangen. Hiervoor kunt u in de winkel diverse vallen kopen. Het is echter ook mogelijk om de limonadewesp zelf te vangen. Natuurlijk niet met uw handen, maar met een speciale val. Knip in eerste instantie de bovenkant van een plastic (frisdrank)fles. Giet hier vervolgens bijvoorbeeld siroop in. Plaats het bovenste gedeelte op de kop in de fles. Zet de fles op een toegankelijke plek neer voor de limonadewesp. Zodra de limonadewesp eenmaal in deze val zit, kan hij er niet meer uit. Hierdoor sterft hij binnen afzienbare tijd.