Latrinevlieg

✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Last van latrinevliegen?

Zoek op uw plaats

Latrinevlieg

Latrinevlieg

De latrinevlieg is een vliegensoort die leeft in rottend organisch materiaal. Zij komen onder andere voor in groencontainers en mesthopen, maar ook in de riolering of kruipruimte van een huis. Om deze reden worden de gevleugelde diersoorten ook wel vochtvliegjes of rioolvliegjes genoemd. In huis kunnen de latrinevliegen uit een wc, gootsteen of doucheputje tevoorschijn komen. Zij leggen hun eitjes in rottend organisch materiaal. Deze eitjes ontwikkelen zich in maden die uiteindelijk weer tot een plaag van duizenden vliegjes kunnen uitgroeien. De aanwezigheid van deze vliegen in huis duidt vaak op een probleem met een lekkage of kapotte afvoer. Door dit probleem op te lossen bestrijdt je ook meteen de latrinevlieg.

Uiterlijk latrinevlieg

Als u een vlieg ziet die klein, zwart of donkerbruin van kleur is dan is dit waarschijnlijk de latrinevlieg. Op hun borststuk en kop hebben ze grote, zwarte haren. Deze vlieg zit meestal tegen het raam aan, want deze wil graag naar buiten. De latrinevlieg wordt vaak verward met fruitvliegen. Fruitvliegen zijn alleen niet zo donker van kleur.

Fruitvlieg

Fruitvlieg

Gevolgen van een latrinevlieg

Hoewel de aanwezigheid van latrinevliegen in huis niet direct voor gezondheidsrisico’s hoeft te zorgen, bent u deze beestjes liever kwijt. Een latrinevlieg kan bijvoorbeeld bacteriën bij uw woning mee naar binnen nemen. In het bijzonder omdat het beestje zijn larven in rottend organisch materiaal legt. Dit betekent dat de bacteriën uit dit materiaal op uw voedingsmiddelen of bijvoorbeeld keukenblad kunnen worden achtergelaten. Zeker bij mensen met een verzwakte weerstand betekent dit dat zij sneller ziek zullen worden. Daarbij is het zeer onhygiënisch, als er een groot aantal vliegen door uw ruimtes vliegt. Een derde nadeel is dat voedingsmiddelen sneller bedorven kunnen raken.

Latrinevlieg professioneel bestrijden

Zoals reeds beschreven kan een latrinevlieg een signaal zijn van een kapotte afvoer of leidingen. Door de kapotte afvoer of leidingen te herstellen, zal de latrinevlieg vaak verdwijnen. Wanneer dit niet de oorzaak van de latrinevliegenplaag is, kan het fijn zijn om geholpen te worden. Deze hulp kunnen onze professionele ongediertebestrijders u bieden! Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen, waarmee wij de vlieg op een effectieve wijze kunnen bestrijden. U wilt immers voorkomen dat de vlieg al snel weer terugkeert. Daarbij wilt u ook de larven van het beestje bestrijden.

Last van ongedierte? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade het ongedierte bestrijden!

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.