Langpootmug

Langpootmug

Langpootmug

De langpootmug is een relatief groot soort insect, met een lijfje die al snel een of twee centimeter lang wordt. Hoewel langpootmuggen relatief onschuldige beestjes zijn, kunnen de larven van dit insect schade aan gewassen aanrichten. Het zijn dan ook vooral boeren die de langpootmug op verschillende manieren bestrijden. Langpootmuggen zijn schemer- en nachtactief, waarbij ze worden aangetrokken door licht. Overdag verstoppen de muggen zich vaak in planten, waar ook de eitjes van de langpootmug gelegd worden. In tegenstelling tot veel andere insecten is de langpootmug een slechte vlieger. U herkent de mug aan een zigzagvlucht en een enkel paar vleugels. Opvallend aan de langpootmug is dat deze nauwelijks of helemaal niet eet. De larven eten daarentegen wel veel, wat de schade aan gewassen veroorzaakt.

Voorkom voortplanting langpootmug

Een langpootmug zelf richt doorgaans geen schade aan. Dit is echter wel het geval bij de larven van de langpootmug. Deze zogenoemde emelten kunnen namelijk aanzienlijke schade aanrichten aan de wortels van planten en gewassen. Om te voorkomen dat de langpootmug zich voortplant en er dus meer emelten komen, is bestrijding noodzakelijk. Indien u besluit de langpootmug niet te bestrijden, kan het maar zo zijn dat uw gewassen straks aanzienlijk aangetast zijn. Veel mensen hebben echter geen idee hoe zij de langpootmug moeten bestrijden. Schakel in dat geval dan ook een ongediertebestrijder in om deze klus uit te voeren.

Ongediertebestrijder bestrijdt langpootmug en larven

Wil jij voorkomen dat de langpootmug of zijn larven schade aanrichten aan uw planten en gewassen? Schakel dan zo snel mogelijk een professionele ongediertebestrijder in. Waarom? Omdat een ongediertebestrijder precies weet hoe hij de langpootmug en zijn larven kan bestrijden. Hij beschikt niet alleen over de benodigde kennis, maar ook over de juiste middelen waarmee hij de muggen bestrijden kan. Op deze manier worden langpootmuggen op een goede wijze uitgeroeid. Met hulp van een ongediertebestrijder hoeft u dus niet langer bang te zijn dat het ongedierte zich voortplant. Het is ook mogelijk zelf de langpootmug en zijn larven te bestrijden. De kans is dan echter groot dat niet alle ongedierte verdelgd wordt. De overlast blijft in dat geval dus aanwezig.