Kelderkever

Kelderkever

Kelderkever

De kelderkever is een keversoort uit de categorie zwartlijven. Hiermee is meteen ook duidelijk dat de kelderkever zwart van kleur is. Kelderkevers hebben echter wel een kenmerkend lichaam, waarmee zij zich onderscheiden van andere zwartlijven. De kelderkever, die ook wel dodentor of dodenkever wordt genoemd, lijkt namelijk meer op een loopkever. Zij hebben lange poten onder een ovaal lichaam en door de uitstekende tasters bereiken de volwassen kevers een lengte tussen de 2 en 3 cm. De kelderkever is alleen actief in de nacht en zal zich gedurende de dag verstoppen in kleine spleten. Zoals zo vaak bij keversoorten zijn het de larven die de meeste overlast en schade veroorzaken. Deze larven zijn wit en hebben een donkerkleurig pantser naarmate zij ouder worden. Zij leven van vele verschillende soorten plantaardig en dierlijke materialen. In de meeste gevallen blijft de schade door kelderkevers aangericht zeer beperkt. Bestrijding van de insecten is echter wel gewenst door de onaangename geur die de kelderkevers veroorzaken.

Bescherm uw woning tegen de kelderkever

Kelderkevers leven ’s nachts en houden zich overdag schuil in kieren en spleten. Wilt u dit ongedierte buiten de deur houden? Dan is het van belang om kieren en spleten te dichten. Op deze manier kan de kelderkever zich namelijk niet meer schuilhouden in uw woning. Dit maakt de kans op de aanwezigheid van dit ongedierte een stuk kleiner. Er zijn nog meer maatregelen te nemen. Zo kunt u bijvoorbeeld horren voor ramen en deuren plaatsen. De kelderkever komt zo een stuk lastiger uw woning binnen. Daarnaast is het van belang dat er geen voedingsbron aanwezig is. Is dit wel het geval en heeft u hierdoor last van dit ongedierte? Verwijder dan de voedingsbron.

Kelderkever laten bestrijden

De kelderkever verspreidt een stinkende geur. De aanwezigheid van dit ongedierte ruikt u dan ook vrij snel. Om van de kelderkever verlost te worden, moet u dit ongedierte bestrijden. Natuurlijk kunt u eerst proberen zelf de kelderkever te bestrijden. Weet u niet hoe dit moet? Dan is dit niet verstandig. In dat geval is het namelijk lastig de beestjes op de juiste wijze te bestrijden. Laat bestrijding in dat geval over aan een ongediertebestrijder. Zo weet u zeker dat de kelderkever op de juiste manier bestreden wordt. Het ongedierte is met behulp van een bestrijder niet langer aanwezig in uw kelder.