Huisspringstaart

Huisspringstaart

Huisspringstaart

De huisspringstaart is een springstaartensoort die ook wel bekend staat onder de wetenschappelijke naam seira domestica. Zoals de naam al doet vermoeden komt deze springstaartensoort voornamelijk in huizen voor. Met een gemiddelde lichaamslengte van 3 mm, is de huisspringstaart kleiner dan de meeste soortgenoten. Wat de huisspringstaarten uniek maakt is dat zij als enige van de springstaartensoorten in droge omgevingen kunnen overleven. Een hoge luchtvochtigheid is voor hen echter wel belangrijk om voedsel te vinden en zich snel te kunnen voorplanten. De huisspringstaart heeft een glanzen zilveren kleur met een bruine rand om het lichaam. Op het uiteinde van de staart zit de kenmerkende vork, die springstaarten gebruiken om weg te kunnen springen als er gevaar dreigt. Huisspringstaarten voeden zich met vochtige plantaardige materialen, algen en schimmels. In woningen komt men de huisspringstaart meestal tegen in zolders en kelders, waar de luchtvochtigheid hoger is dan de rest van het huis.

Huisspringstaart bestrijden

Is de huisspringstaart aanwezig in uw woning? Dan wilt u deze zo snel mogelijk verdelgen. Dit is echter geen makkelijke opgave. Dit komt voornamelijk doordat de beestjes snel zijn. Tevens kunnen ze springen met behulp van hun staart. Hierdoor zijn zij in staat snel een schuilplaats te vinden. Voor het bestrijden van dit ongedierte schakelt u dan ook een professionele ongediertebestrijder in. Hij kan dit ongedierte namelijk op verschillende manieren bestrijden. Hierdoor is de kans groot dat de huisspringstaart uit uw woning verdwijnt.

De huisspringstaart uit uw woning weren

Heeft u vaak last van huisspringstaarten in uw woning? Dan kunt u natuurlijk telkens een bestrijder inschakelen. Dit wordt echter een prijzig verhaal, zeker wanneer u vaak last heeft van dit ongedierte. Gelukkig kunt u zelf ook het nodige doen om de huisspringstaart uit uw woning te weren. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe. Om te voorkomen dat dit ongedierte in uw woning aanwezig is, is een lage luchtvochtigheid van belang. Zet dus zo af en toe ramen en deuren open en ventileer uw woning regelmatig. Wilt u de luchtvochtigheid echt goed verlagen? Stook dan ook goed terwijl u uw woning ventileert. Misschien wel wat prijzig, maar zeker een goede manier. Een goedkopere manier is het plaatsten van vochtvreters.