Huismuis

Huismuis

Huismuis

De huismuis is een knaagdier dat een overduidelijke connectie met de mens heeft. Omdat deze muizen vaak in dezelfde omgeving wonen, hebben zij zich samen met de mensen over de hele wereld verspreid. Huismuizen hebben een zachte vacht die bruin en grijs van kleur is. Verder hebben zij oren en ogen die vrij groot van formaat zijn vergeleken met hun lichaam van 7 tot 10 cm. De dieren zijn alleseters die makkelijk in iedere omgeving waar mensen wonen kunnen overleven. Doordat de huismuis zich het hele jaar voortplant kunnen populaties zeer snel in aantallen toenemen. De knaagdieren leven in gebouwen onder vloeren of in nauwe ruimtes tussen opgeslagen spullen. Voornamelijk in de nacht worden de muizen actief en gaan zij op verkenningstocht op zoek naar voedsel.

Schade als gevolg van een huismuis

Zoals de naam van dit beestje al deed vermoeden, leeft de huismuis voornamelijk binnen woningen. Hier kan de huismuis voor verschillende vormen van schade zorgen. Zo kan deze muissoort schade aan verpakkingen veroorzaken om aan voedsel te komen, kunnen houten balken worden aangetast en kan het beestje een gang graven door het isolatiemateriaal tussen uw muren of vloeren. Zeker de schade tussen uw muren en onder vloeren is erg vervelend, omdat een dergelijke schade lastig te herstellen is. Ook kunnen huismuizen ziektes verspreiden, als zij bacteriën met zich meedragen. Tijdens de wandelingen door uw woning kan de huismuis deze bacteriën op verschillende plekken achterlaten. Zo loopt u het risico om ziek te worden.

Huismuis in huis bestrijden

Wanneer u te maken heeft met een huismuis, wilt u deze zo snel mogelijk laten bestrijden. Doordat de huismuis zich razendsnel kan voortplanten is de kans groot dat u te maken krijgt met een heuse huismuizenplaag. Het op een effectieve wijze bestrijden van de huismuis is niet eenvoudig. Onze ongediertebestrijders staan voor u klaar om u hierbij te helpen. Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen, die de bestrijding van huismuizen makkelijker maken. Zo voorkomen we dat er meer schade aan uw woning ontstaat.