Huiskrekel

✓ Bestrijding & preventie

✓ Milieuvriendelijk

✓ Snel en effectief

✓ Ook bij spoed

Last van huiskrekels?

Zoek op uw plaats

Huiskrekel

Naviger nu direct!

 

Mocht u een krekel in huis tegenkomen. Dan zou dit weleens een huiskrekel kunnen zijn. De leefwijze van deze krekels is afgestemd op die van mensen. Deze veelvoorkomende krekelsoort zoekt namelijk regelmatig de warmte van huizen op. Alleen op het heetst van de zomer zal de huiskrekel zich buitenshuis wagen en dan ook nog vaak op plekken waar zich menselijk afval bevindt. Door dit gedrag is de huiskrekel een zogenaamde cultuurvolger. Huiskrekels hebben zo goed geleerd in de omgeving van mensen te leven dat zij over de hele wereld voorkomen.

Kenmerken huiskrekel

Huiskrekel

De insecten zijn te herkennen aan hun bruine kleur met geelbruine vlekken. De kop heeft twee karakteristieke zwarte strepen. De vleugels zijn recht, want het is een krekel die tot de rechtvleugelige behoort. Mannetjes en vrouwtjes huiskrekels worden zelden meer dan 2 cm in lengte. Een huiskrekel in uw woning kunt u herkennen aan het bekende krekel geluid dat zij vooral in de avond en nacht maken.

Wat voor geluid maakt een huiskrekel?

Hoewel de huiskrekels vaak niet eenvoudig te vinden zijn binnen woningen, zijn ze wel eenvoudig te herkennen aan het geluid wat de krekels maken. Vaak wordt het geluid wat huiskrekels produceren tjirpen genoemd, door het hoge geluid wat de beestjes veroorzaken. Het geluid wat huiskrekels maken wordt veroorzaakt doordat zij hun vleugels razendsnel over elkaar heen weten te wrijven.

Ontwikkeling huiskrekel

Wanneer u last heeft van huiskrekels kunnen zij zich snel verspreiden. Het vrouwtje legt namelijk tot wel 80 eitjes per dag. Deze eitjes komen tussen de 8 en 12 weken uit. Als de eitjes uitgekomen zijn lijken deze al veel op volwassen krekels. Na 3 tot 4 vervellingen krijgen de krekels vleugels en kunnen de mannetjes tjirpen.

Zijn huiskrekels gevaarlijk?

Hoewel huiskrekels niet gevaarlijk zijn voor mensen, kunnen ze wel een grote ergernis vormen voor woningbezitters. Het vervelende aan huiskrekels is dat ze nauwelijks vindbaar zijn, doordat ze zich vaak verstoppen in de kleine kieren en spleetjes in uw muren of plafond. Wanneer de krekels eerst in de buitenlucht geleefd hebben kunnen ze ziektes met zich meedragen. Daardoor kunnen huiskrekels wel weer een gevaar voor mensen vormen, wanneer zij deze ziektes binnen een woning verspreiden.

Huiskrekels weren en bestrijden

Om huiskrekels te weren kunt u kieren en naden dichten. Daarnaast kunt u ventilatie-openingen van vliegengaas voorzien. Huiskrekels komen af op eten, dus dit kunt u het beste goed opruimen. Heeft u toch nog last van huiskrekels, dan kunt u eerst huiskrekels zelf vangen en bestrijden door een lijmval op te zetten. Hierbij maakt u gebruik van een kleine hoeveelheid vis- of caviavoer. Om dit voer legt u vervolgens plakkend materiaal in een rondje, zodat de krekels niet kunnen ontsnappen als zij eenmaal tot het voer gekomen zijn. Ook kunt u onze ongediertebestrijding inschakelen voor de bestrijding van huiskrekels.

Last van ongedierte? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade het ongedierte bestrijden!

Heeft u last van een ander ongedierte? Bekijk dan ons complete overzicht!

Ongedierte in huis?

Last van wespen, muizen, bedwantsen of andere ongediertes? Of heeft u een ander probleem?

Zoek op uw woonplaats

Zoek op postcode of stad en vind de bestrijder bij u uit de buurt.

Wij helpen u direct

De Bestrijdingsbrigade zorgt voor een permanente oplossing van uw ongedierte probleem.