Hoornaar bestrijden

Hoornaar bestrijden

Hoornaar bestrijden

De hoornaar wordt ook wel een paardenwesp genoemd en is een vliesvleugelig insect, die behoort tot de familie van plooivleugelwespen. Het insect wordt gezien als een van de bekendste soorten wespen uit Europa en kan tot wel 3,5 centimeter lang worden. Hiermee is de hoornaar de grootste wespensoort die in Nederland en België voorkomt. Overigens is de Hoornaar niet alleen in Europa actief, de wesp komt ook in delen van Azië en Noord-Amerika voor. Het beestje valt niet alleen op door z’n imposante lijf, ook z’n roodbruine kop en borststuk is opvallend. U herkent het beestje aan een duidelijk hoorbaar, vaak zoemende geluid. Opvallend aan de hoornaar is dat dit type wesp veel minder agressief is dan andere wespensoorten. De steek van een hoornaar is daarentegen wel een stuk pijnlijker. Dit is een reden om de hoornaar te bestrijden.

Zijn hoornaars dodelijk?

De hoornaar steekt weliswaar niet zo snel als andere wespensoorten, maar als hij steekt, kan dit behoorlijk pijn doen. De steek van een hoornaar is namelijk een stuk pijnlijker dan de steek van een andere wespensoort. Het doet goed zeer, maar dit wil niet zeggen dat een steek van dit ongedierte ook direct gevaarlijk is. Voor mensen die allergisch zijn, kan het overigens wel een gevaar vormen. Dit is ook het geval wanneer een hoornaar iemand in zijn of haar mond steekt. Bent u zojuist gestoken door een hoornaar en voelt u zich niet zo lekker? Dan is het verstandig contact op te nemen met de dokter om u na te laten kijken.

Aziatische en Japanse hoornaar

Onlangs ontstond in Nederland enige paniek, omdat er een Aziatische hoornaar zou zijn gespot. Deze wespensoort heeft zich onder andere al gevestigd in Frankrijk, Spanje en België en het is goed mogelijk dat het beestje ook naar Nederland komt. Voor mensen geen reden tot paniek, want de Aziatische hoornaar steekt niet snel. Voor imkers is de komst van de Aziatische hoornaar overigens wel een probleem. Dit ongedierte eet onder meer bijen, waardoor veel imkers zich zorgen maken over de toekomst van de bijen in Nederland. De Aziatische hoornaar moet overigens niet verward worden met de Japanse hoornaar. De laatstgenoemde soort is veel gevaarlijker, maar komt alleen voor in Japan en dus niet in Nederland.

Last van wespen? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade het wespennest verwijderen!

Hoornaar bestrijden in huis

De kans dat een hoornaar zijn nest bouwt in uw woning, is niet groot. Desondanks kan het natuurlijk wel gebeuren. Heeft u een nest met hoornaars ontdekt in uw huis? Dan is het zaak om zo snel mogelijk een professionele bestrijder in te schakelen om de hoornaar te bestrijden. Ga vooral niet zelf proberen het nest te verwijderen, want dit resulteert vaak in een aantal pijnlijke steken van de hoornaar. Voor het effectief en succesvol verwijderen van een nest met hoornaars, doet u een beroep op De Bestrijdingsbrigade. De hoornaar is in dit geval binnen de kortste keren uit uw woning verdwenen.

Tags:


Waar kunnen we u van dienst zijn?