Groene aasvlieg

aasvlieg

Groene aasvlieg

De groene aasvlieg is een vliegensoort die qua formaat iets groter is dan een kamervlieg. De twee soorten zijn wel goed uit elkaar te houden door de glanzende groene kleur van deze specifieke soort. Wat opvallend is aan de groene aasvlieg is dat mannetjes en vrouwtjes een totaal ander leven lijken te leiden. De mannetjes leven namelijk in de natuur en voeden zich met nectar van bloemen. De vrouwtjes voeden zich daarentegen met rottend vlees. Zij kunnen de geur van kadavers op kilometers afstand in de lucht opmerken. Het is deze voedselvoorkeur die ervoor zorgt dat de groene aasvlieg ook vaak op het pad van mensen terechtkomt. Op het rottende vlees leggen de vrouwtjes ook hun eitjes en hieruit komen na één dag al larven. Hiermee zorgen zij ook voor overlast en worden daarom als ongedierte gezien. Groene aasvliegen kunnen etenswaren bederven en bovendien virussen en bacteriën overbrengen.

Groene aasvlieg schadelijk voor mens en dier

De groene aasvlieg legt haar eitjes op diverse plekken. De voorkeur gaat uit naar rottend vlees. Voor dit insect is het rottende vlees niet lastig te vinden. Zij kunnen dit namelijk op kilometers afstand al ruiken. De larven komen na een dag al uit. Indien de eitjes nabij een woning zijn gelegd, kunnen mensen ziek worden door dit ongedierte. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de groene aasvlieg in aanraking komt met eten. Bacteriën worden dan namelijk overgedragen. Niet alleen mensen, maar ook dieren kunnen ziek worden door dit ongedierte. De eitjes worden namelijk ook vaak in wonden van bijvoorbeeld schapen gelegd. Verzorgt u uw schapen niet goed? Dan kan de groene aasvlieg ervoor zorgen dat schapen ziek worden. Dit geldt overigens ook voor andere dieren.

Last van ongedierte? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade het ongedierte bestrijden!

Zo houdt u de groene aasvlieg buiten de deur

Veroorzaakt de groene aasvlieg regelmatig overlast? Dan kunt u het beste een ongediertebestrijder inschakelen om de vliegen te bestrijden. Zo weet u zeker dat u verlost wordt van dit vervelende ongedierte. U kunt zelf echter ook een aantal dingen doen om de groene aasvlieg weg te houden. Heeft u zelf dieren? Zorg er dan voor dat deze goed verzorgd worden. Komt het ongedierte in uw woning voor? Dek dan vlees(waren) altijd goed af en plaats eventueel horren. Bewaar uw afvalcontainer daarnaast koel en voer deze regelmatig af. Zo krijgt u niet te maken met de groene aasvlieg.