Grasmier

Grasmier

Grasmier

De grasmier is een donkerbruine knoopmier die voorkomt op zowel droge als vochtige stukken grasland. In tegenstelling tot veel andere mierensoorten leven de grasmieren niet in maar op de grond. Hier leven zij in kolonies die bestaan uit vrouwelijke en mannelijke werkers. De vrouwtjes zijn tussen de 2 tot 4 mm lang en de mannetjes hebben een lengte van 5 tot 7 mm. Beiden zijn bruin en zwart van kleur. Aan het hoofd van de kolonie staat de koningin die zwart van kleur is en 6 tot 8 mm lang. De grasmieren, die ook wel zwarte zaadmieren genoemd worden, leven onder andere van planten, zaden en andere insecten. Zij hebben kaken waarmee ze zaden kunnen kauwen. Hiermee kunnen zij echter ook mensen bijten wanneer zij het gevoel hebben hun nest te moeten verdedigen.

Is de grasmier schadelijk?

Zoals gezegd leeft de grasmier niet in maar op de grond. Het ongedierte voedt zich met planten, zaden en andere insecten. Dit ongedierte kan dus schade aanbrengen aan uw gewassen. De beestjes zijn weliswaar klein, maar de schade kan aanzienlijk worden. Zeker wanneer u niet tijdig overgaat tot bestrijding. De grasmier mag dan voornamelijk buiten leven, maar komt zo af en toe ook voor in een woning. Dit kan gevolgen hebben voor mensen. Wanneer de grasmier zich in het nauw gedreven voelt, kan hij namelijk steken of bijten. Dit kan jeukende en geïrriteerde plekken veroorzaken. Wilt u de grasmier uit uw woning weren? Zorg dan u zoetigheden en etenswaren goed afdekt.

De grasmier bestrijden

Doordat de grasmier voornamelijk buiten leeft, heeft u er doorgaans niet veel last van. Dit verandert echter wanneer het ongedierte binnenshuis voor komt. De meeste mensen plaatsen mierenlokdoosjes wanneer zij mieren in huis hebben. Het ongedierte wordt in deze doosjes gelokt en sterft vervolgens. Maar heeft dit ook effect op de grasmier? Dat is niet direct met zekerheid te zeggen. Zo is dit bijvoorbeeld afhankelijk van het aantal grasmieren dat de overlast veroorzaakt. Om de mieren juist te bestrijden, schakelt u De Bestrijdingsbrigade in. Wij kunnen de juiste bestrijdingsmethode voor u hanteren. Op deze manier verdwijnen de grasmieren zeker weten uit uw woning.