Graanklander

Graanklander

Graanklander

De graanklander is een keversoort die tot de groep snuitkevers behoort. De naam heeft het beestje te danken aan de voorkeur voor voedsel. Graanklanders voeden zich namelijk met zaden van planten. Dit zijn onder andere alle soorten granen en zetmelen die over de hele wereld door mensen verbouwd worden. De graanklander is 3 tot 5 mm groot en bruin van kleur. Op het achterlijf lopen groeven die over de hele lengte van dit deel van het lichaam lopen. Voor op de kop zit een naar verhouding lange snuit. Het is een keversoort die niet kan vliegen en dit maakt de bestrijding van graanklanders enigszins makkelijker. De kever is echter vooral schadelijk wanneer deze op plekken voorkomt waar grote graanvoorraden zijn opgeslagen. Als hier namelijk graanklanders in voorkomen dan kunnen deze niet bestreden worden met gif. Dit zou immers de graanvoorraad verpesten voor consumptie. De keversoort bestrijden moet dan door middel van verhitten of bevriezen geschieden.

Hoe komt u van de graanklander af?

De aanwezigheid van de graanklander kan bijzonder vervelend zijn. Overigens is het wel afhankelijk van waar het beestje zit. Is het ongedierte aanwezig in uw weiland? Dan kunt u prima vergif gebruiken om de graanklander te bestrijden. Dit wordt anders wanneer het ongedierte in een opgeslagen voorraad zit. Kleine voorraden kunt u weggooien. Bij grote voorraden is dit echter zonde. Bestrijden met gif is bij grote voorraden uit den boze. Dit omdat het graan anders giftig wordt en schadelijk kan zijn voor de consument. Om verlost te worden van de graanklander, moet u dus een andere bestrijdingsmethode inzetten. Vaak wordt de voorraad verhit of ingevroren. De graanklander kan niet tegen extreem hoge of lage temperaturen en zal zo dus het loodje leggen. Uw voorraad wordt hierdoor dus graanklander-vrij.

Graanklander laten bestrijden

Heeft u last van de graanklander? Schakel dan een professionele bestrijder in. Zoekt u nog een professionele bestrijder? Dan bent u bij De Bestrijdingsbrigade aan het juiste adres. Wij weten namelijk precies hoe wij de graanklander moeten bestrijden. Onze ongediertebestrijder maakt altijd eerst een inspectieronde. Zo brengt hij het probleem in kaart. Hierdoor wordt direct duidelijk welke bestrijdingsmethode het beste gebruikt kan worden. Onze specialisten weten alles over de bestrijding van graanklanders. Wij verzekeren u dan ook dat u verlost wordt van dit ongedierte.