Fruitvlieg

Fruitvlieg

Fruitvlieg

De fruitvlieg zal voor veel mensen een van de bekendste insecten zijn. Een fruitvliegje is te herkennen aan een goudbruine kleur en komt vaak af op etenswaren, die open in een huis te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan stukjes fruit of groente die u op een schoteltje hebt gelegd. Heeft u een doos met oude flessen in huis staan? Grote kans dat de fruitvliegjes ook hier te vinden zijn! Fruitvliegjes leggen hun eitjes vaak in de overgebleven vloeistoffen in deze flessen, waarbij het niet langer dan tien of vijftien dagen duurt voordat de eitjes uitgekomen zijn. Het is vaak geen smakelijk gezicht als de fruitvliegjes op etenswaren gaan zitten, waardoor mensen de fruitvliegjes op verschillende manieren proberen te bestrijden. Probeer etenswaren in ieder geval nooit onafgedekt in huis te laten liggen.

Hoe komt u definitief van fruitvliegjes af?

Zoals reeds beschreven werd is de eenvoudigste manier om fruitvliegjes tegen te gaan, het afdekken van open etenswaren en oude flessen. Fruitvliegjes kunnen hier aan hun voedsel komen en eitjes leggen. Maak altijd gebruik van doosjes of afgesloten zakjes als u overgehouden etenswaren op wilt bergen. Ook is het verstandig om oude flessen zo snel mogelijk in te leveren bij een supermarkt of weg te gooien in de glasbak. Die geldt niet voor afsluitbare drinkflessen.

Tip: gooi uw vuilniszakken na twee of drie wagen in de container, ook als de zak nog niet volledig gevuld is. De fruitvliegjes komen niet alleen op rottend fruit af, maar ook op het fruitafval wat u in de prullenbak gooit.

Hulpmiddelen tegen fruitvliegjes

Mocht u momenteel al te maken hebben met fruitvliegjes in huis, dan kunt u de fruitvliegjes proberen te vangen. Dit doet u door een potje te gebruiken waarin u een rotte banaan, azijn of een klein scheutje wijn doet. Op het moment dat de fruitvliegjes zich in dit potje bevinden, kunt u deze afsluiten en weggooien.

Wilt u hulp bij het bestrijden van fruitvliegjes in huis? Wij staan voor u klaar om u hier hulp bij te bieden! Met de beschikking over verschillende hulpmiddelen kunnen we altijd voor een doelgerichte, passende oplossing zorgen.