Bruine huismot

Bruine huismot

Bruine huismot

De bruine huismot wordt ook wel zadenmot genoemd en is één van de meest voorkomende mottensoorten. Aan de naam van het beestje kan je de kleur natuurlijk al raden. De voorvleugels van de bruine huismot zijn donkerbruin van kleur, terwijl de achtervleugels iets lichter zijn. Op de voorvleugel zitten bovendien drie of vier donkere plekken waarmee de soort makkelijk te herkennen is. De spanwijdte van de vleugels van een bruine huismot is tussen de 15 en 26 mm. De bruine huismot wordt vooral als ongedierte beschouwd door de larven van het insect. Deze zijn wit van kleur, ongeveer 2 cm lang en hebben een rode kop. De larven zijn ware alleseters en voeden zich met alle soorten plantaardige en dierlijke materialen. Dit kan bijvoorbeeld ook papier, wol en leer zijn waardoor zij schade kunnen aanrichten in een menselijke omgeving.

Schade tegengaan door bestrijden bruine huismot

Heeft u het vermoeden dat de bruine huismot aanwezig is in uw woning? Dan is het zaak om direct tot bestrijding over te gaan. Waarom? Omdat de bruine huismot behoorlijk wat schade aan kan richten aan uw omgeving. De mot zelf richt overigens maar weinig schade aan. Het zijn met name de larven van dit ongedierte die voor de schade zorgen. Om te kunnen groeien, voeden deze larven zich namelijk met van alles en nog wat. Deze beestjes voeden zich onder meer met kleding, vulling van matrassen en met vochtige wollen vloerbedekking. Indien de larven van de bruine huismot in de vloerbedekking voorkomen, kunnen zij ook schade aanrichten aan plinten en meubels.

Bruine huismot uit uw woning weren

De bruine huismot leeft doorgaans het liefst in een omgeving met vochtige lucht. Het ongedierte is uit uw woning te weren door bij droog weer goed te luchten. Doe dit dus bij voorkeur in de zomer. Het is ook mogelijk om droge lucht te creëren door in een ruimte goed te stoken. Zorg dat ramen en deuren gesloten blijven en draai de thermostaat een paar graadjes hoger. Op deze manier kunt u de bruine huismot dus ook in de winter uit huis weren. Is er een ware plaag ontstaan? Dan doet u er goed aan de bestrijding over te laten aan een professionele bestrijder.

Last van ongedierte? Zoek op uw plaatsnaam en laat De Bestrijdingsbrigade het ongedierte bestrijden!