Bruinband kakkerlak

Bruinband kakkerlak

Bruinband kakkerlak

De bruinband kakkerlak is een soort die veel wegheeft van de meer bekende Duitse kakkerlak. Zo hebben beide soorten een kastanjebruine kleur en zijn ze ongeveer gelijk in lengte. Een volwassen bruinband kakkerlak is ongeveer 10 tot 15 mm in lengte. Het grote verschil tussen de twee kakkerlaksoorten is dat bruinband kakkerlakken in staat zijn om te vliegen. Een bruinband kakkerlak leeft ongeveer 6 tot 12 maanden afhankelijk van de levensomstandigheden. De temperatuur en luchtvochtigheid is een grote invloed op de levensduur van het insect. Gedurende het leven van een vrouwelijke bruinband kakkerlak kunnen zij 4 tot 8 pakketjes met eitjes produceren. Hier komen gemiddeld 30 kleine kakkerlakken uit die ook wel nymf worden genoemd. Bij een ideale temperatuur van 25 graden en een hoge luchtvochtigheid kan de bruinband kakkerlak in 8 maanden de transformatie van ei tot volwassen kakkerlak maken. Het insect eet het liefst voedsel dat rijk is aan zetmeel. Bruinband kakkerlakken kunnen onder behang leven en zichzelf voeden met behanglijm.

Waarom de bruinband kakkerlak bestrijden?

Kakkerlakken zijn niet alleen vieze beesten, maar kunnen ook de nodige schade aanrichten. Zo voeden zij zich onder meer met zetmeelrijk voedsel. Wanneer dit ongedierte in uw woning aanwezig is, kan het dan ook zijn dat zij zich voeden met dit voedsel. Niet bepaald hygiënisch natuurlijk en ook nog eens schadelijk voor uw gezondheid. Zeker wanneer u niet weet dat er een kakkerlak in het voedsel heeft gezeten. De bruinband kakkerlak kan namelijk allerlei ziektes en bacteriën bij zich dragen, waaronder salmonella. Ook kan dit ongedierte zich achter uw behang schuilhouden. Hier voedt het beestje zich met behanglijm, waardoor uw behang op den duur los kan laten.

Bruinband kakkerlak direct bestrijden

Heeft u opgemerkt dat er bruinband kakkerlakken aanwezig zijn in uw woning? Dan is het zaak om zo snel mogelijk een beroep te doen op een professionele bestrijder. Wij van De Bestrijdingsbrigade weten precies hoe wij deze kakkerlak moeten bestrijden. Indien u de bruinband kakkerlak niet tijdig bestrijdt, kan deze zich in rap tempo voortplanten. Door één van onze professionele bestrijders in te schakelen, weet u zeker dat u binnen de kortste keren verlost bent van de bruinband kakkerlak. Daarnaast kunnen wij u van handige tips voorzien om te voorkomen dat u nogmaals te maken krijgt met dit ongedierte.