25 apr Bosmuis
De bosmuis is weliswaar maar een klein beestje, maar kan toch voor de nodige overlast zorgen. De beestjes knagen vaak aan allerlei soorten vruchten, bloemen en zaden. Wanneer een bosmuis buiten niet voldoende voedsel kan vinden, kan hij ook in een woning voorkomen. Bosmuizen hebben doorgaans een gele of donkerbruine rug en een witte tot grijze buik. Verder kenmerkt het beestje zich door zijn grote oren en ogen, zijn puntige snuit en de lengte van de staart. De staart van een bosmuis is doorgaans net zo lang als de lengte van de rest van zijn lichaam. De bosmuis weegt 13 tot 35 gram en komt verspreid over heel Nederland voor.
Gevaren van een bosmuis
Hoewel de naam van de bosmuis wellicht anders doet vermoeden, komt dit beestje niet alleen voor in de Nederlandse bossen. Ook in tuinen gaat de bosmuis op zoek naar eten om zichzelf en zijn jongen te kunnen voeden. Het beestje knaagt hierbij groenten en verschillende fruitsoorten aan om aan voedsel te kunnen komen. Dit betekent dat uw moestuin ernstig kan worden aangetast wanneer de bosmuis in uw tuin leeft. Daarbij kan het beestje bij uw woning naar binnen trekken als er buiten niet voldoende voedsel te vinden is. Hoewel de bosmuis mensen niet aan zal vallen, kan het beestje wel ziektes mee naar binnen nemen. Iets wat u vanzelfsprekend wilt voorkomen!
Bestrijding van de bosmuis
Een bosmuis bestrijden is niet eenvoudig. Dit komt onder meer door het feit dat het gebruik van muizengif niet langer is toegestaan in Nederland. Andere dieren zouden de gifkorrels aan kunnen zien voor voedsel, waardoor ze ernstig ziek worden. Gelukkig zijn er verschillende andere middelen om bosmuizen te bestrijden. Schakel onze ervaren ongediertespecialisten in om u hierbij te helpen. Wij kunnen de bosmuis op een effectieve wijze bestrijden, om te voorkomen dat deze zich verder verspreid buiten en binnen uw woning.